Baby huidverzorging: wat je echt moet weten!

Baby huidverzorging: wat je echt moet weten!

Wist je dat het heel normaal is dat de huid van een pasgeboren baby best droog is? Dat komt omdat de huid na 9 maanden in de baarmoeder probeert te wennen aan de buitenwereld.

Alles wat je moet weten over baby huidverzorging! Wist je dat het heel normaal is dat de huid van een pasgeboren baby best droog is? Dat komt omdat de huid na 9 maanden in de baarmoeder probeert te wennen aan de buitenwereld. Waarmee kun je de babyhuid dan insmeren? 

Droge huid baby

Bijna elke baby krijgt enkele weken na de geboorte een droge huid. Van nature heeft je baby een beschermend vetlaagje op de huid, maar door vaak badderen of verkeerde huidverzorging kan de huid teveel vocht verliezen en uitdrogen. De babyhuid is vijf keer zo dun als de huid van een volwassene, dus er ontstaat veel sneller irritatie. De babyhuid kan er na een paar weken onrustig uitzien en je kunt schilfertjes zien. Geen zorgen, vaak is dit niet blijvend.

droge huid baby: waarmee insmeren?

Hoe verzorg je die kwetsbare babyhuid nu het beste? Ten eerste is het goed om te weten dat allergieën en irritaties worden opgebouwd. Het werkt als een optelsom: je gebruikt een product, en nog eens en nog eens en ineens: uitslag! Daarom is het heel belangrijk om kieskeurig te zijn en goed de ingrediënten van verzorgingsproducten te checken.

Biologische zoete amandel-olie en kamille verzachten de huid en drogen de huid niet uit.

Natuurlijke huidverzorging baby

Als je kindje een droge huid heeft, wil je de problemen niet erger maken. Kies daarom altijd hydraterende en kalmerende producten. We kregen een aantal producten van Alphanova Bébé opgestuurd. Dit merk heeft een complete lijn met babyhuidverzorging, van luiercrème en billendoekjes tot gezichtscrème en massageolie. Het bevat goede natuurlijke ingrediënten zoals biologische zoete amandel-olie en kamille die de huid verzachten en níet uitdrogen.

Rosanne Buitendijk

Door

07 mei 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.