Eyeopener! Hoe schadelijk is nagellak als je zwanger bent?!

Eyeopener! Hoe schadelijk is nagellak als je zwanger bent?!

Normale nagellak zit vol schadelijke stoffen die zeker niet goed voor je zijn als je vaak lakt en zwanger bent. Er is een alternatief!

Ik ben zo iemand die vaker wél dan niet een kleurtje op haar nagels heeft. Niet dat ik wekelijks bij de manicuresalon zit want ik kies gewoon steeds zelf een lakje uit mijn grote vanallesennogwat collectie uit. Maar toen las ik iets schokkends: gewone nagellak zit bomvol schadelijke stoffen die écht niet goed voor je zijn, zeker niet als je zwanger bent en vaak lakt, zoals ik. Ai. 

Hoe zit dat met die schadelijke stoffen in nagellak?

Er is een lijst met 12 schadelijke stoffen die vaak in normale nagellak gebruikt wordt. Bijvoorbeeld styrene en benzophenone. Ik ga niet de scheikundige uithangen, maar Google ze gerust eens - word je niet al te blij van. Maar gelukkig kun je naast normale nagellak van bekende cosmeticamerken tegenwoordig ook kiezen voor bio nagellak of natuurlijke nagellak.

bio nagellak

Bio nagellak is gemaakt op waterbasis. Klinkt al een stuk fijner, maar kwalitatief is dit nog niet zo'n topproduct. Je lakt je nagels niet om ze de volgende dag weer opnieuw te kunnen lakken omdat de kleur al half afgebladderd is. Misschien wil je een alternatief voor normale nagellak, maar je wilt nog wel steeds kwaliteit.

Natuurlijke nagellak

Voilà, dan kom je uit bij natuurlijke nagellak. Natuurlijke nagellak doet zijn best om zoveel mogelijk schadelijke ingrediënten te skippen. Het begon ooit met dat drie van de meest schadelijke stoffen geweerd konden worden, wat al een hele overwinning was. Maar natuurlijke nagellak wordt gelukkig steeds beter en is tegenwoordig al te krijgen zonder de tien meest schadelijke stoffen. Het merk Boho (te krijgen via de eco cosmetica webshop SoloBioMooi) heeft een fijne collectie met mooie kleurtjes. De rustige, zachte tinten passen echt helemaal in mijn straatje.

Natuurlijke nagellak getest

Ik heb deze natuurlijke nagellak getest, en hoera: het blijft echt lang, mooi zitten! Ik lakte mijn nagels op donderdag, poetste op zaterdag enthousiast mijn badkamer en dat overleefde de lak prima! Pas op maandag zag ik wat scheurtjes komen. Als ik netjes de topcoat had gebruikt, had ik waarschijnlijk nog wel langer mooie handen gehad. Mijn favoriete kleuren zijn Light, Pure en Warm. Kijk je mee? 

De kleurtjes Light, Pure en Warm

Leuk cadeautje!

We mogen jou blij maken met een leuke korting op de natuurlijke nagellak van Boho, te krijgen via SoloBioMooi. Bestel voor 18 oktober 2017 met de code boho15 en je krijgt 15% korting! 

Lees ook: Review! Hoe bevalt natuurlijke zonnebrand?

 

Rosanne Buitendijk

Door

15 september 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.