Review! Natuurlijke zonnebrand - hoe smeert dat nou?

Nu het zomer is kijk ik extra goed naar welke zonnebrandcrème ik kies voor mij en mijn kind. Twijfelachtige ingrediënten mijd ik liever. Ik ontdekte een nieuw merk!

Advertorial

Sinds ik moeder ben, ben ik bewuster bezig met welke cosmeticaproducten ik gebruik en welke ingrediënten daarin zitten. Nu in de zomer kijk ik daarom extra goed naar welke zonnebrandcrème ik goed genoeg vind voor mijzelf en peuter Lonne. Ze speelt heel graag buiten en versleept gerust al haar speelgoed wat ik in de schaduw had gelegd naar de volle zon. Maar ze heeft een lichte huid dus ren ik continu achter haar aan met zonnebrandspray haha. Voor mezelf wil ik liever geen twijfelachtige ingrediënten, maar voor Lonne al helemaal niet. Daarom was ik erg nieuwsgierig toen ik deze natuurlijke (eco gecertificeerde) zonnebrand ontdekte!

Veilig voor zee en koraal

Hè? Wat staat daar nou op de verpakking? Deze zonnebrandspray is 'sea & reef safe'? Yes, normale zonnebrandcréme is een van de boosdoeners van het verdwijnen van koraal. Dit komt door het chemische zonnefilter oxybenzone wat in veel gewone zonnebrandproducten zit. Om deze reden wil Hawaii zonnebrandcrèmes met dit ingrediënt verbieden en wordt daar in Australië ook over gepraat.* Wist je vast niet hè? Ik vond het al net zo bijzonder.

Schadelijke ingrediënten zonnebrandcrème

Al eerder schreven we hier op MiniMe over waarom het belangrijk is om te letten op de ingrediënten van zonnebrandcrème en babyverzorgingsproducten. Maar het is dus niet alleen goed om stil te staan bij wat je op je huid smeert omdat je huid dat opneemt en er slecht op kan reageren, maar ook omdat sommige ingrediënten slecht zijn voor het milieu. Best wel een eyeopener. 

Natuurlijke zonnebrandproducten

Het goede nieuws is dat er gelukkig goede producten te krijgen zijn die daar rekening mee houden. Ik testte zonnebrandproducten van het merk Alphanova Sun die ik kreeg van eco-cosmetica webshop SoloBioMooi. Dit merk heeft natuurlijke zonnebrandproducten met minerale zonnefilters in plaats van de chemische filters én is ook heel geschikt voor kids. Ik werd wel gelijk gewaarschuwd: zonnebrand met natuurlijke filters kan wel een witte waas achter laten. 

Witte waas?

Voorzichtig begon ik dus met smeren, maar die witte waas viel me alles mee. Misschien dat het op mijn melkflessenbenen gewoon niet opvalt, haha. Maar ook bij Lonne kon ik de zonnebrand prima uitsmeren. Gelukkig is ze niet zo ongeduldig met dit soort dingen en helpt ze zelfs met smeren, dat scheelt. Natuurlijke zonnebrand is wat dikker en laat een laagje achter op de huid. Dit kan wel voor vettige afdrukken zorgen zag ik toen Lonne even later van haar schommel kwam. Een fijn voordeel van de kids zonnebrand van Alphanova Sun: ze zijn geurloos. Yes!

Favoriet: paradise Dry Oil Spray

Deze zonnebrand mag dus zeker met ons mee als we over een paar weken naar Italië gaan. En behalve voor de zonnebrand heb ik ook een plekje in mijn koffer gereserveerd voor de Paradise Dry Oil Spray. Deze biologische olie kun je heel goed gebruiken als huid- en haarverzorging ná een dagje zon. En dankzij de Monoï oil, kokosolie en arganolie kun je wel nagaan hoé heerlijk subtiel tropisch dit ruikt... I'm hooked

In de webshop van SoloBioMooi vind je al deze producten van Alphanova Sun (en nog veel meer fijne, verantwoorde cosmetica!). Tot en met 31 augustus 2017 krijg je 15% korting op alle Alphanova Sun producten met de code: minime15

* bronnen: 
Zonnebrandwet in Hawaii
Microplasticban Australië

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie