Babykamer patronen & prints voor een cool effect

Babykamer patronen & prints voor een cool effect

Patronen en prints zijn ontzettend leuk om in een babykamer te gebruiken, kijk snel verder!

Babykamer patronen en prints maken een kamer fris. Leuke prints en patronen zijn dan ook helemaal hot voor een babykamer. Hoe kun je nu deze hippe prints gebruiken in een babykamer zonder dat deze te druk wordt? Oftewel een babykamer die eruit springt met hippe kleuren en patronen maar toch rustig oogt. 

Hoe gebruik je patronen in de babykamer?

Balans

Een hippe of stoere babykamer is niet alleen zoveel mogelijk toffe patronen kiezen. Het gaat om de balans. Het blijft voor een kamer wel belangrijk dat deze rustig oogt, ook als je wat drukkere patronen gebruikt. Het is daarom handig om bepaalde kleuren te kiezen waar jullie aan vasthouden. Kies voor effen elementen en wissel dit af met een patroon of print.

Ook kun je kiezen voor een witte babykamer als basis met hierbij wat drukkere kleuren en printjes.

Brede patronen vs drukke patronen

Wissel patronen af die heel druk zijn versus wat "bredere" patronen. Om dat goed uit te leggen zie je hieronder een voorbeeld van een grof (breed) patroon en een druk (fijn) patroon. Zie je dat dit heel goed samen kan gaan?

 

Deze leuke kussens kosten €35,95

Patronen combineren

Je kunt patronen en prints prima combineren. Wel is het belangrijk voor de balans om de omgeving heel clean te houden en prints te kiezen die een beetje in dezelfde richting zijn. Hieronder zie je twee voorbeelden hoe je prints prima kunt combineren in de babykamer!

Waar kun je patronen voor gebruiken?

Hieronder staat een lijstje met ideeën waar je patronen voor kunt gebruiken. Kies een paar uit het lijstje zodat het niet te druk wordt.

  • behang
  • dekbedovertrek
  • vloerkleed
  • lampenkap
  • schilderijlijsten met prints
Sarah Glasbergen

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.