Bohemian babykamer inspiratie

Bohemian babykamer inspiratie

Met een babykamer of kinderkamer in Bohemian stijl kun je je uitleven met kleuren en printjes. Weer eens wat anders dan de bekende Scandinavische of monochrome kamertjes!

Wauw, wat een gave kamers met een heel andere sfeer dan wat je al zo vaak ziet! Yep, bohemian is in vergelijking met andere stijlen heel kleurrijk. Verschillende prints in combinatie met accessoires en materialen zijn een must voor deze babykamer. We laten je een aantal toffe Bohemian babykamers zien! 

bohemian interieur stijlen

Perzisch tapijt: deze musthave kun je echt absoluut niet missen in de Bohemian babykamer. De handgemaakte geweven tapijten met kleurrijke tinten passen super goed in deze stijl. Je brengt namelijk heel veel kleur in de kamer met deze tapijten. Voor een niet al te uitgesproken babykamer kun je het kleurgebruik verder neutraal houden. 

 

Klamboe & dromenvanger: dit zijn ook typische accessoires van deze stijl. De dromenvanger wordt boven het bedje gehangen zodat het enge dromen tegenhoudt. Zo slaapt je kindje als een roos. 

Verschillende materialen: de Bohemian stijl is geïnspireerd op levensstijl van reizende volkeren. Een mix van diverse materialen is heel belangrijk. In bovenstaande foto's zie je bijvoorbeeld hout, rotan, leer en vachtjes met elkaar gecombineerd worden. En ook groen doet het heel goed in deze stijl! Een plant op de kinderkamer, waarom niet?

Quality time hoekje: je zal veel tijd doorbrengen in de babykamer. Samen boekjes lezen, voedingen... Een fijn quality time hoekje kun je daarom niet missen. Een houten of rieten hangstoel aan het plafond is meteen een echte sfeermaker. Vind je een sfeerhoekje op de grond ook prima? Dan is het alleen een kwestie van een paar matrassen en dikke kussens op de grond leggen. Je kunt hier net als het Perzisch tapijt verschillende kleuren en patronen in terug laten komen. Zo heb je een heerlijk plekje om te genieten van je kindje!

Accessoires: voor het verder decoreren van de babykamer kun je gebruik maken van verschillende producten. Wel is het belangrijk om verschillende soorten materialen te gebruiken. Het gewei van een dier of een slinger van veertjes is bijvoorbeeld leuk om te gebruiken. Zo wordt de babykamer een echte Bohemian kamer!

Mijn hart klopte al sneller van deze stijl, maar wist je dat wij ook onze favo shops met verschillende stijlen bij elkaar hebben gezet? 

Sibel Çiplak

Door

01 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.