Babykamer strand thema

Babykamer strand thema

Creëer het ultieme vakantie gevoel in je babykamer met het strand thema!

Een babykamer in strandstijl, waarom niet? Fris, hip en je krijgt er het ultieme vakantiegevoel van, wat wil je nog meer? Ok, het enorme aanbod in winkels en de vele mogelijkheden om de kamer in te richten is een overduidelijke plus. We zijn gaan rondneuzen naar verschillende babykamers in strand thema en hebben er een aantal voor je uitgelicht.  

Babykamer strand thema

Een strand thema voor je babykamer is niet alleen fris en hip, maar ook vrij snel te creëren. Denk maar aan een witte vloer waardoor je het gevoel krijgt in een strandhuis te zijn. Je kunt hiervoor de houten vloer wit verven, maar ook linoleum of laminaat kan je prima gebruiken voor de strandlook. Met wit of crème kleuren op de muren ben je al halverwege. Gevlochten opbergmanden, steigerhouten meubels en strandaccessoires maken de look helemaal af.

Kleuren voor een strand thema

De kleuren zie je hieronder. Het is handig voor jezelf een palet te maken met bijvoorbeeld drie hoofdkleuren en die kleuren te ondersteunen. Die ondersteunende kleuren kunnen ook een lichtere variant zijn van de hoofdkleuren, dit geeft een rustig beeld. Bij een strand thema hoort natuurlijk de kleur van de zee, combineer dit met de cremekleurige zandtinten. Of kies de maritieme kleuren en werk met blauw-witte strepen.

 

Babykamer moodboard

Om aan de slag te gaan met de babykamer is het handig om een moodboard te maken. Verzamel foto's van meubels en dingen die je tof vindt. Zo kan je makkelijk zien of het een mooi geheel is. 

Decoratie voor een strand babykamer

Geen zin of budget om de accessoires te kopen? Je krijgt al snel een strandlook door met schelpen te knutselen. Kunstwerken aan de muur, hangers en een mobile maak je zo zelf. Wil je liever een maritiem tintje? Hieronder staan een aantal voorbeelden ter inspiratie:

Marlon Verhoeven

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.