Wanneer een zwangerschapsbroek dragen?

Wanneer een zwangerschapsbroek dragen?

Wanneer is het de tijd om een zwangerschapsbroek te dragen?

Vanaf wanneer kun je een zwangerschapsbroek gaan dragen? Bij hoeveel weken kun je afscheid nemen van je (oude) broeken en overstappen naar een zwangerschapsbroek? Wij zochten het voor je uit!

Wanneer een zwangerschapsbroek dragen?

Wij krijgen vaak de vraag: vanaf wanneer moet je nou een zwangerschapsbroek gaan dragen? Je zou denken dat begint bij vier maanden, dan ga je het wel nodig hebben. Echter verschilt de groei van de buik per vrouw. De verschillen zijn écht enorm. Je kunt daarom eigenlijk niet van te voren zeggen bij week 16 moet je gaan shoppen voor een zwangerschapsbroek.

Ook kan het verschillen of het je eerste of derde zwangerschap is. Sommige vrouwen dragen in hun eerste zwangerschap een zwangerschapsbroek als ze vier maanden zijn en bij hun tweede zwangerschap stappen ze bij week 7 al over.

Comfortabel

Hou gewoon als regel als je huidige broeken niet meer lekker zitten, stap dan gewoon al over naar een zwangerschapsbroek. Het kan in het begin misschien wat raar zitten. Je hebt dan zo'n band bij je buik die misschien nog wat ruim is. Toch zit het lekkerder dan knellende broeken en dat je steeds aan het kijken bent of niemand je open broek niet ziet.

Tussen zwangerschapsbroeken en gewone broeken in

Krijg je jouw broeken niet meer dicht? Dan kun je ook je broek open laten staan door een elastiekje door het knoopsgat te halen. Dit elastiekje wikkel je dan om je knoop heen. Draag hierover heen wel lange shirts of truien om je open broek te verbergen.

Een andere oplossing is dat je broek openlaat en een riem erover heen draagt dan valt het ook niet op dat je broek open staat.

Zwangerschapsbroek vinden

Zoek je een zwangerschapsbroek, neem daar dan ook even de tijd voor. Ga op pad en pas uitgebreid verschillende modellen. We weten dat er helaas veel rotzooi te verkrijgen is zoals broeken die goedkope stoffen hebben of ontzettend truttig zijn. Lees daarom ook ons artikel over een Hippe zwangerschapsbroek vinden.

Redactie MiniMe.nl

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.