Zelf chocoladeletters versieren

Zelf chocoladeletters versieren

Betina a.k.a Betty houdt van koken en eten hoeft volgens haar niet saai zijn. Dat bewijst ze met dit recept over zelf chocoladeletters versieren!

Sinterklaas komt er alweer bijna aan, en daar horen natuurlijk chocolade letters bij. Die kun je gewoon in de supermarkt kopen, maar het is nog veel leuker om zelf chocoladeletters te versieren! Een toffe (en makkelijke) DIY die je kids ook heel leuk vinden. 

Zelf chocoladeletters versieren

De chocoladeletter koop je gewoon in de winkel, maar de opspuit-chocolade en versiering kan je heel eenvoudig zelf maken. Het bereiden van de versieringen kost slechts 10 minuten en daarna kan de fun beginnen! Hieronder volgt de bereidingswijze, maar je kunt ook het filmpje kijken. 

Ingredienten:

(voor 4 stuks)

 • 4 chocoladeletters (melk of puur of wit, etc)
 • 200 gram chocolade in stukken. (melk of puur of wit)
 • 60 gram roomboter (op kamer temperatuur)
 • decoratie zoals: mini m&ms, chococrisps, mini pepernoten, hazelnoten, discodip, bedenkt iets leuks!

Extra:

 • au bain marie pan of gebruik de magnetron + magnetron bestendig kommetje
 • spuitzak met een klein (ster) mondje.
 • spatel,

Bereidingswijze

 1. Allereerst ga je de chocolade au bain marie smelten. Je kunt hier eventueel ook een magnetron voor gebruiken. Pauzeer dan wel even elke 10 seconden de magnetron en check of de chocolade gesmolten is. Je wilt geen compleet verbrande chocolade namelijk.

 2. Gebruik een spatel om de chocolade tijdens en na het smelten even goed door te roeren. Vervolgens voeg je de boter, lepel voor lepel, bij de gesmolten choclade. Doe dit rustig zodat de boter goed opgenomen kan worden. Spatel het chocolade mengsel vervolgens goed door. De boter geeft de chocolade meer binding en zorgt ervoor dat deze goed opstijft.

 3. Schep de spuit-chocolade in de spuitzak. Iedereen kan vervolgens zelf zijn/haar eigen chocolade letters versieren.

 4. Garneer de chocolade letters met de versiersels en strooisels. Doe dit direct zodat het mee kan opdrogen en uitharden.

Je kunt deze versierde chocoladeletters het beste in de koelkast bewaren.

Tip: Mijn chocoladeletters passen precies in stapelbare vleeswaren bakjes.  Maar goed, na twee dagen zijn ze toch op. ;)

Gezondere versie

Wil je wel genieten van chocoladeletters, maar op een gezondere manier? Dat is zeker mogelijk! Gebruik als chocoladeletter en smeltchocola dan pure chocolade met een hoog percentage cacao, dit is beter dan melk en witte chocolade. Lekkere gezonde toppings zijn bijvoorbeeld kokossnippers, cranberry's en fijn gehakte nootjes. 

Hoe je Sinterklaas dit jaar ook viert, alvast een fijne viering en veel plezier en eet smakelijk gewenst bij het maken van deze letters!

 

Betina Drost-Oostveen

Door

26 november 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.