Romige spread met avocado en bietjes

Romige spread met avocado en bietjes

Een heerlijke romige dip met bietjes en avocado die je op een paar minuten in mekaar flanst. Yummie, healthy en superlekker!

Bietjes, echt mijn all time favourite! Bijna wekelijks pof ik een flink aantal bietjes met schil en al een paar uur in de oven en bewaar ze in de koelkast. Handig voor als ik niet zoveel tijd heb, maar wel lekker en gezond wil eten.  Ik voeg ze toe aan een smoothie, door een salade, als snel hapje voor mijn kleine man of zoals hier gepureerd met avocado voor een snelle dip of sandwich spread. 

Ingrediënten (Voor 1 potje/ 10 minuten)

  • 2 bietjes, voorgekookt (of gepoft in de oven) en geschild
  • 1 rijpe avocado
  • sap van een halve citroen
  • peper en zeezout

Bereiding

Meng de bietjes, avocado en citroensap in een blender of met de staafmixer tot een romige massa en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak wat meer citroensap toe. Voor een extra kick kun je ook wat geraspte verse gember toevoegen.

Deze spread kun je perfect een paar dagen in de koelkast bewaren. Handig voor een snel hapje voor je baby (laat voor je baby jonger dan 9 maanden het citroensap, peper en zout achterwege) en een lekkere spread voor op brood. Extra lekker met wat olijfolie, bieslook en zachte geitenkaas!

Lotte Nap

Door

29 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.