Slapen tijdens warm weer

Slapen tijdens warm weer

Hoe kom je de nachten door tijdens deze warme zomerdagen? Dit is het gesprek van de dag op de MiniMe redactie dus ik dacht: laat ik alle tips die ik voorbij heb horen komen opschrijven.

Je hoort ons niet klagen over het mooie weer hoor, daar zijn we super blij mee. Warme nachten horen daar nou eenmaal bij - al zijn we daar af en toe íets minder blij mee. Als je om drie uur 's nachts nog de zweetdruppels van je voorhoofd aan het vegen bent bijvoorbeeld. Dit zijn alle tips die de revue zijn gepasseerd en die ook goed toepasbaar zijn wanneer je kinderen niet kunnen slapen door de warmte.

Een koelere ruimte opzoeken

"In de woonkamer was het een stuk beter uit te houden dan op de slaapkamer. Ik heb een nachtje op de bank getukt." 

Uit logeren

"Bij mijn ouders thuis is het een stuk koeler in huis. Vriend, kind en ik hebben een gezellige sleepover gehouden." 

Een koel washandje op het nachtkastje

"Ik heb een nat washandje naast me op het nachtkastje liggen. Daar dep ik mezelf af en toe mee voor instant verkoeling." 

Een verfrissende douche

"Om 1 uur 's nachts was ik het zat en heb ik een verfrissende douche genomen. Een lauwe douche is beter dan een koude, anders gaat je lichaam daarna hard aan het werk om weer op te warmen en krijg je het juist warmer."

Alle ramen open

"Ik heb álle ramen open gezet en de gordijnen opengehouden voor een heel klein zuchtje wind." 

Een ventilator met bevroren fles

"Het geluid van een ventilator vind ik an sich al heel kalmerend, zoals het ruisen van de zee. Als je dan ook nog een fles bevroren water vóór de ventilator zet, zorgt dat voor extra koele lucht." 

Een bevroren fles water in bed

"Een bevroren fles water, gewikkeld in een handdoek, in bed zorgt ook voor verkoeling. Een soort omgekeerde kruik." 

Koele voeten

"Ik zorg er voor dat mijn voeten koel zijn. Koele voeten zorgen namelijk voor een algeheel koeler gevoel! Dus ik trek sokken aan die ik in de koelkast hebt gelegd of doe mijn voeten voor het slapen gaan in een ijskoud badje."  

Baby last van de warmte

Hoe zorg je dat je baby niet al te veel last heeft van de warmte? Dit zijn onze handigste tips om je baby koel te houden tijdens warme zomerdagen

Rosanne Buitendijk

Door

26 augustus 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.