Wanneer kies je een geboortekaartje uit?

Wanneer kies je een geboortekaartje uit?

Vanaf wanneer begin je met het uitzoeken van een geboortekaartje, en hoe lang duurt dat? Wij zochten het voor je uit.

Nooit geweten dat er zóveel kleine praktische dingetjes geregeld moesten worden tijdens je zwangerschap. Geboortekaartjes uitkiezen bijvoorbeeld, wanneer begin je daar aan? En hoe lang duurt dat hele proces? 

 

vanaf wanneer kies je een geboortekaartje

In theorie kan je het eigenlijk niet te vroeg doen. De meeste zwangere vrouwen wachten tot ze wat verder zijn in hun zwangerschap, maar ben je in een vroeg stadium al super geïnspireerd, then go for it girl! Als je 7 maanden zwanger bent is het wel goed om er alvast over na te denken, want er kom soms meer bij kijken dan je denkt.

hoe lang duurt het om een geboortekaartje uit te kiezen

Hoeveel tijd je hiervoor moet uitrekenen hangt af van een paar factoren.

Eeuwige twijfel

Als je 100% zeker bent wat je graag wilt, is de beslissing ook snel gemaakt. Maar het is ook niet gek dat je wat langer twijfelt, of eerst wat verschillende opties wilt zien voor je de knoop doorhakt. Als je van jezelf weet dat je een twijfelaar bent, neem dan ook rustig de tijd om een keuze te maken zodat je niet opeens lastminute keuzestress hebt.

Proefdruk

Als je een keuze hebt gemaakt, krijg je een proefdruk thuis opgestuurd, zodat je je kaartje ook eens in het echt kan bekijken. Dat duurt een paar dagen, en daarna geef je je akkoord (of ga je toch nog dingen wijzigen). Er zijn ook webshops waar je het ontwerpen en versturen in 1 keer kan doen, dat maakt het hele proces een beetje korter.

Geboorte van je kindje

Tja, de geboortedag (en eventuele details zoals lengte en gewicht) is nu eenmaal wel leuk om te vermelden op het kaartje! Ook de naam is natuurlijk erg belangrijk. Je kiest op voorhand dus het design, legt je bestelling vastm en eens je kindje geboren is geef je de geboortegegevens door aan de drukker zodat je kaartjes afgewerkt kunnen worden.

Tips om stressvrij geboortekaartjes te sturen

Adressen voorbereiden

Bespaar jezelf wat tijd en stress na je bevalling door de enveloppen waarin je de kaartjes verstuurt al in orde te maken. Stel een adreslijst op, schrijf alle adressen al op de enveloppen (of laat de adressen bedruken op stickers die je daarna op een envelop plakt), en plak overal al een postzegel op. 

Etiquette

De etiquette schrijft voor dat geboortekaartjes de tweede dag na de bevalling opgestuurd worden. Maar honestly, who cares? Jij hebt net een mensje gemaakt, niemand die de dagen gaat tellen tot dat kaartje in de bus valt. Prima als je er gelijk aan toe komt, maar voel je ook niet schuldig als het iets langer duurt.

Marianne Nykjaer

Door

17 november 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.