De EHBO kit voor peuters op reis

De EHBO kit voor peuters op reis

Ga je op reis met kleine kids? Leuk en spannend! Ik vroeg mij af welke items handig zijn om in de kinder EHBO kit te hebben en heb dit op een rijtje gezet.

Wat zit er in een EHBO kit voor kids voor op reis? Ik vroeg het mij af bij de voorbereiding van onze reis naar Mauritius met ons meisje van 19 maanden. Het is de eerste échte keer dat we met zijn drieën zo ver gaan. Ik maakte me niet alleen druk om de vliegreis van 14,5 uur maar ook om de tropische omgeving waar we zijn. Ik heb me daarom even goed verdiept in wat je zéker mee moet nemen.

Wat zit er in een goede EHBO peuter kit?

Zelf kwam ik niet veel verder dan een paar pleisters, ORS (bij diarree) en wat zetpillen. Maar mag je eigenlijk wel ORS gebruiken voor zo'n kleintje? Ik ben met duizend vragen naar de drogist gegaan. Daar heb ik gezegd dat we naar Afrika gaan, gewoon om een beetje aan te dikken zodat ik echt goede spullen zou krijgen. Ik heb deze spullen ingeslagen en hoop er jou ook mee te helpen!

De EHBO Kit voor peuters op reis

 • ORS
  Dit middel gebruik je om uitdroging te voorkomen wanneer jij of je kindje last hebt van diarree. Je mag hiervoor dus gewoon hetzelfde gebruiken als voor jezelf. ORS zorgt ervoor dat je niet uitdroogt en genoeg mineralen binnenkrijgt.
 • Norit 
  Ook norit mag je gewoon gebruiken voor je mini. Veel ouders gebruiken het als middel om diarree te stoppen, maar ik heb wel gehoord dat dit effect niet bewezen is. Diarree is natuurlijk ontzettend vervelend, maar het is ook nuttig: zo worden alle schadelijke stoffen waar je dus ziek van bent geworden snel je lichaam uit gebonjourd!
 • Pleister met betadine D
  Dit zijn pleister en ontsmetters in één, dat kan heel handig zijn als je onderweg bent en een wond niet heel goed schoon kan maken.
 • Vloeibare pijnstillers
  Het schijnt dat zetpillen tijdens een vlucht kunnen vervormen. Daarom is het altijd handig ook een vloeibare variant mee te nemen. Het inbrengen van een vervormde zetpil is erg pijnlijk, dus dan is dit een goed alternatief.
 • Anti jeukmiddel
  Neem iets mee zoals Prikweg dat helpt tegen steken van insecten. Voor kinderen jonger dan twee jaar kun je eens per dag deet gebruiken, maar alleen producten met maximaal 30% deet. Enne, niet op ogen, mond of vingers smeren!
 • Zalf tegen luieruitslag
  Door warme temperaturen gaat het eerder 'broeien' in de luier en kan je kindje hier sneller last van hebben. 

Expertise

Dit moet je dus zeker meenemen wanneer je op reis gaat met je kindje. Raadpleeg ook zelf je huisarts of drogist voor de gebruikswijzen, ik ben natuurlijk geen expert. En natuurlijk gingen er zonnebrandcrème, pleisters, een schaar, pincet en een thermometer in de koffer!

Heb jij nog handige aanvullingen? 

Sarah Glasbergen

Door

18 januari 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.