5 tips voor een stijlvolle kindergarderobe

5 tips voor een stijlvolle kindergarderobe

Met deze spelregels hangt de kledingkast van jouw kind verantwoord vol met prachtige items.

Vele moeders zullen het beamen: zodra de kleine er is, ontdek je iets dat nóg leuker is dan shoppen voor jezelf. Jij wilt er leuk uitzien, maar je kind mag er absoluut ook hip & happening uitzien. Maar aan die mooie kinderkleding hangt soms wel een flink prijskaartje… Met deze 5 tips is die aanschaf helemaal verantwoord!

Opruimen en weggeven

Ga eens kritisch door de kledingkasten heen en vraag je bij elk kledingstuk af of het binnen je stijl past. Is het een tijdloos item, is de kwaliteit goed? Als je niet voor 100 procent een goed gevoel hebt bij de kleding, dan mag het weg. Bewaar voor je kinderen wel een aantal items (zelf vind ik drie stuks genoeg) waar zij helemaal blij van worden, zoals de Elsa jurk en Spiderman trui…

Zeven dagen, zeven setjes

Kijk wat voor setjes je kan maken met de kleding die je graag wilt houden (overigens ook super leuk om voor jezelf te doen). Ik las ergens dat je tien setjes per kind moet hebben, maar ik vind zeven setjes voldoende. Daarna kijk je naar welke aanvullingen je nog nodig hebt. Dit kun je dan heel bewust kopen bij die leuke winkel, of van dat mooie merk! Koop alleen kleding in setjes zodat je weet dat het makkelijk en goed te combineren is.

"Zeven setjes per kind vind ik voldoende" 

Kies items die meerdere seizoenen meegaan

Goed, een winterjas is natuurlijk een echt seizoensgebonden item. Maar er is genoeg kleding die zowel in de winter als de zomer gedragen kan worden. Denk aan leuke katoenen rokjes van neutrale natuurlijke tinten of denim rokjes. Met een dikke maillot perfect voor de winter en met blote benen lente-, en zomerproof! Spijkerbloesjes of leuke shirts dragen je kids in de winter met een dik vest erover. In de zomer en lente kan een denim bloesje juist als hip jasje gedragen worden.  Op deze manier kan een relatief duurder kledingstuk veel langer en vaker gedragen worden.

Go unisex!

Heb je jongens en meiden in je gezin? Denk dan eens aan unisex kleding. Een gestreepte trui of effen shirt van een mooi merk kan zowel door meisjes als jongens gedragen worden. En voor liefhebbers van skinny jeans: jongens dragen deze ook (oké, niet zo strak aansluitend als meisjes) en tot een bepaalde maat kunnen deze broeken door de meiden en jongens gedragen worden. Bij ons ging dit prima tot maat 134. Ook leuk: mijn dochter droeg de jeans van mijn oudste zoon, als baggy (boyfriend) jeans. Dit stond super! Als alle kids een kledingstuk kunnen dragen, kun je er best wat meer geld aan uitgeven.

Houd je favorieten in de gaten

Lastig! Veel kleding kopen we immers impulsief. Hoe ga je hier nu echt anders mee om? Ik neem een voorbeeld aan mensen in mijn omgeving die echte ‘brand addicts’ zijn. Zij gaan voor een paar favoriete merken en blijven daar trouw aan. Geen impulsieve aankopen meer, er wordt juist heel gericht geshopt. Deze moeders weten waar en wanneer hun favoriete merken aanbiedingen hebben en wachten daar ook rustig op. Zo kun je heel bewust kiezen voor aantal items die aansluiten bij jouw stijl. Pick your brands and stick with it!

Nathalie Klok

Door

26 april 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.