Paasactiviteiten | Wat doen met Pasen?

Paasactiviteiten | Wat doen met Pasen?

Hoe moet je het paasweekend dit jaar weer vullen? Wij zetten de leukste paasactiviteiten voor het hele gezin op een rij!

Met Pasen in het vooruitzicht is het tijd om te denken aan activiteiten voor het hele gezin! Of je nu op zoek bent naar creatieve knutsels, een uitdaging voor een paaswandeling, of gewoon iets lekkers om te maken, er zijn genoeg leuke paasactiviteiten die jullie kunnen doen! Wij zetten de leukste activiteiten op een rij. 

Paaseieren verven 

Paaseieren verven is een van de traditioneelste activiteiten tijdens Pasen. Het is niet alleen leuk om te doen, maar het zorgt ook kleurrijke paasdecoraties! Bij HEMA kun je terecht voor diverse tools waarmee je eenvoudig en snel mooie paaseieren kunt maken. Zo hebben ze de eierverfmolen waardoor je makkelijk alle kanten van je eitje kunt beschilderen. Daarnaast verkopen ze eierverftabletten, zo verf je eieren op een hele andere manier. Naast dat de verfsets van HEMA niet alleen leuk zijn om te gebruiken, zijn ze ook nog eens betaalbaar en van goede kwaliteit. Met een beetje creativiteit en verbeelding maken jullie van deze activiteit een onvergetelijke ervaring én heb je decoraties om je huis tijdens de Paasdagen op te vrolijken.

Bekijk hier alles wat je nodig hebt!

Paaseieren zoeken

Een van de meest bekende en populaire paasactiviteiten voor kinderen is het zoeken naar paaseieren. Het is een traditie die teruggaat tot de middeleeuwen en vandaag de dag vinden wij dit nog steeds een echte must do met de paasdagen! Verstop de paaseieren op verschillende plaatsen in de tuin of in huis en laat de kinderen op zoek gaan. Je kunt het extra leuk maken door er een wedstrijd van te maken en te zien wie de meeste paaseieren vindt. Je kunt ook verschillende soorten paaseieren verstoppen, zoals chocolade-eieren, plastic eieren gevuld met kleine cadeautjes of de zojuist gekleurde hardgekookte eieren. Vergeet niet om wat extra eieren te verstoppen voor de kinderen die minder snel zijn, zodat iedereen een kans heeft om te winnen!

De leukste uitjes met peuters!

Paasmandje maken 

Een andere leuke paasactiviteit om samen met je kinderen te doen is het maken van een paasmandje. Misschien ken je het klassieke papieren geweven mandje om de eieren die je vindt in te bewaren. Daarna is het leuke decoratie voor op de paasbrunchtafel! Op YouTube vind je gemakkelijk een tutorial voor het maken van een paasmandje. Natuurlijk kun je ook een mandje kopen en het versieren met linten, bloemen, stickers of wat je dan ook maar wilt! Let's get creative! 

paastafelen

Als je op zoek bent naar inspiratie voor een feestelijke paastafel, dan is HEMA de plek voor jou! HEMA heeft namelijk een uitgebreide collectie met mooie en betaalbare paasdecoratie en servies om jouw paastafel extra feestelijk te maken. Denk aan vrolijk gekleurde servetten, mooi servies, bijpassende placemats en kleurrijke tafelkleden. Ook voor de paasbrunch stelt HEMA niet teleur. Natuurlijk kun je er terecht voor de klassieke sapjes, croissantjes en andere broodjes, maar wat dacht je van een paastaart? Dat vrolijkt de paastafel pas echt op! Er zijn meerdere varianten waaruit je kunt kiezen, voor ieder wat wils!

Bekijk hier alles wat je nodig hebt!

paasbingo

Een andere leuke manier om samen met je kinderen Pasen te vieren, is door middel van een paasbingo. Je kunt natuurlijk zelf een bingo maken en de kaart personaliseren naar wat jullie past. Maar, je kunt ook heel veel paasbingo's online vinden en printen. Je kunt gaan voor een klassieke bingo waar je werkt met nummertjes of plaatjes, maar je kunt ook kiezen voor een bingokaart vol activiteiten of dingen die je op een wandeling tegen kunt komen. Je kunt met een bingo alle kanten op!

 

Babynamen geïnspireerd op de lente! Bekijk ze hier!

paasknutselen

Een van de leukste activiteiten om samen met kinderen te doen tijdens Pasen is knutselen! Er zijn ontzettend veel paasknutselprojecten te vinden op internet, zoals het maken van paaseieren van klei, het maken van paashazen van papier-maché of het maken van paasbloemen van vilt. Maar ook het beschilderen van houten eieren, het maken van paasslingers of het vouwen van papieren paasmandjes zijn leuk om samen met kinderen te doen. Deze activiteit biedt niet alleen de mogelijkheid om creatief bezig te zijn, maar het is ook een leuke manier om samen te werken en om de fijne motoriek te ontwikkelen.

paaswandelen

Ga lekker buiten naar buiten voor een paaswandeling! Maak bijvoorbeeld een wandeling in het bos of in een park. Maak het extra leuk voor kinderen door een speurtocht of zoektocht naar paaseieren of de eerder genoemde paasbingo. Met een beetje creativiteit en verbeelding kun je van deze activiteit een onvergetelijke ervaring maken voor het hele gezin. 

 

Ideeën genoeg! Voor welke activiteiten ga jij? 

Isabel Van Der Boog

Door

14 maart 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.