6 pannenkoekenrecepten - Maak heerlijke pannenkoeken in no time!

6 pannenkoekenrecepten - Maak heerlijke pannenkoeken in no time!

Heerlijke pannenkoeken maken? Met deze pannenkoekenrecepten heb je binnen no time iets lekkers op tafel.

Omdat je in het leven nooit genoeg pannenkoek inspiratie kunt hebben, zochten wij 6 superlekkere pannenkoek recepten voor je uit die nét een tikje anders zijn. Zo kun je zo aan de slag gaan om heerlijke pannenkoeken te maken!

 

  

 

suikervrije en tarwevrije american pancake

Wel eens van American Pancakes gehoord? Lekker dik, luchtig en normaal ook vooral niet zo gezond. Maar met dit recept maak je in een handomdraai de lekkerste Suikervrije en Tarwevrije American Pancakes! Ze zijn verrassend zoet, al bevatten ze slechts het zoet van één banaan.  

Hier zijn ze gestapeld tot een pannenkoeken toren en overgoten met ahorn siroop. Hmmm! . Je vindt het recept hier. 

 

PANNENKOEK SPIESJES

100% kidsproof, deze pannekoekenspiesjes. Al denken wij dat ze voor volwassenen ook heel erg lekker zijn (goed voor je innerlijke kind, toch?). Je kan hier ook oneindig veel variaties op maken (bananen met nutella bijvoorbeeld, (nomnom!), en ook als traktaties voor verjaardagsfeestjes zijn deze pannenkoekspiesjes vast een gigantische hit. Bekijk het recept hier. 

 

HARTIGE PANNENKOEK MET SPINAZIE EN SPEKJES 

Pannenkoeken kunnen natuurlijk ook heerlijk hartig gegeten worden, zoals deze maaltijdpannenkoek met spinazie en spekjes. En dan erna lekker een zoete pannenkoek joh, als dessert! Bekijk het recept voor deze maaltijdpannenkoek hier.

 

PANNENKOEK MUFFINS

Hier zijn ze met appel en kaneel, maar je kan ze natuurlijk maken in allerlei overheelijke combo's. En wedden dat je kinderen ze ook heel leuk vinden? Bekijk het recept hier. Heerlijk en out of the box zijn deze pannenkoek muffins! Als je van dikke pannenkoeken houdt, vallen deze muffins vast ook erg in de smaak. 

 

PANNENKOEK MET ZOMERFRUIT

Is het al zomer? Het leuke van deze pannenkoeken met gebakken zomerfruit is, dat je het zo gezond of zo ongezond kan maken als jij wil. Voor een gezond en suikervrij ontbijt karameliseer je het fruit in een beetje honing en bak je de pannenkoeken met spelt en amandelmelk. Heb je zin in suiker? Bak dan het fruit met vanillesuiker.

Ook is dit niet alleen een fantastisch ontbijt, het is een perfecte afsluiter van een zomers dinertje... al denken wij dat deze pannenkoeken stiekem het héle jaar door heerlijk zijn! Al denken wij dat deze pannenkoeken met zomerfruit stiekem het héle jaar door heerlijk zijn! Je vindt het recept hier.

Poffertjes met honing

Hier heb je ons recept: koop of maak een zak poffertjes, leg of stapel ze op een mooi bord, en overgiet met honing of siroop. Klaar! Hoe failproof (én kidsproof) wil je het hebben? En als het er zó mooi uitziet, hoeft ook niemand te weten dat je ze niet zelf gemaakt hebt, ssst. Wij sloegen aan het experimenteren op de redactie en kwamen tot de conclusie dat poffertjes met honing of ahornsiroop echt wáanzinnig lekker zijn! Kan je ze niet zelf maken? No worries, wij hadden vandaag ook niet het geduld om te gaan bakken...

ANdere pannenkoekenTips 

  • Kaas & Zeeuwse keukenstroop
  • Meergranen beslag met appels, kristalsuiker en kaneel 
  • Zelfgemaakt beslag met een beetje vanillesuiker er doorheen. Met hagelslag en poedersuiker als topping
  • Banaan en chocoladesaus
  • Spek en kaas of banaan en dan nog een beetje stroop
Redactie MiniMe.nl

Door

22 maart 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.