Zwanger? Zo kom je hip de winter door!

Zwanger? Zo kom je hip de winter door!

Baby, it's cold outside! Ben je zwanger en wil je hip de koude winterdagen doorkomen? Dan hebben wij de ultieme tips voor je.

Je wilt de winter zowel lekker warm als hip doorkomen, maar je wilt ook geen compleet nieuwe garderobe aanschaffen voor je zwangerschap. Gelukkig gaan deze verlangens prima samen!

Kijk in je eigen kledingkast

Tijdens je zwangerschap wil je er leuk uit blijven zien en kleding met een goede pasvorm dragen. Er zijn echt wel kledingstukken die je normaal draagt en die je ook nog goed aan kan trekken als je zwanger bent. Kijk even in je kledingkast naar de wijdvallende kledingstukken die er nog liggen. Sommige kledingstukken hebben ook een goede stretch, maar let er dan wel op dat je geen kledingstukken blijvend uitrekt.

Winterjas

Grote kans dat je buik niet meer onder je normale winterjas past, zeker als je tegen het einde van je zwangerschap loopt.  Een winterjas is echter onmisbaar, je wilt in deze periode zeker niet ziek worden. Er zijn genoeg betaalbare positiejassen die zowel leuk als betaalbaar zijn.

Laagjes

Laagjes zijn misschien wel de perfecte basis voor elk zwangerschapsoutfit tijdens de winterdagen. De zwangerschapshormonen willen er nog wel eens voor zorgen dat het behoorlijk kan verschillen of je het warm of koud hebt, waarbij laagjes de ultieme uitkomst bieden. Het is fijn als je wat extra’s aan kan trekken als je het koud hebt, en dit weer uit kan trekken wanneer je het weer warm hebt. Een vestje of blazer is hier ideaal voor, en dit hoeft vaak geen speciale positiekleding te zijn. Ook al groeien je buik en borsten behoorlijk, je kunt je normale vesten en blazers vaak gewoon loshangend aantrekken over jurkjes en shirtjes. Speciale zwangerschapsvesten of zwangerschapsblazers zijn dus meestal niet nodig.

Schoenen

Hakken zijn mooi, maar lopen niet altijd even fijn als je zwanger bent. Zeker de laatste twee maanden van je zwangerschap kun je schoenen met hoge hakken beter even laten liggen. Enkellaarsjes zijn dan een superleuk alternatief! Deze zijn toch mooi en lopen vaak een stuk fijner. Doordat enkellaarsjes goed om je voeten en enkels aansluiten, zitten ze lekker stevig. Er zijn enkellaarsjes met (lage) hakken en platte zolen, genoeg keus! Als het laarsje dan lage blokhakken heeft, loop je hier vaak een stuk stabieler op dan bijvoorbeeld pumps, mocht je toch graag schoenen met een hak aantrekken. Ook fijn, de schoenen kun je na je zwangerschap natuurlijk ook nog gewoon aan! Je voeten kunnen wel iets uitzetten tijdens de zwangerschap, maar daarna kan je er ook dikkere sokken in dragen en voilà, probleem opgelost.

Poncho’s

Past je winterjas niet helemaal meer dicht, of zijn de warme wintertruien net te kort; ga dan voor een poncho of cape. Deze vallen lekker wijd en zijn een perfecte uitkomst voor over die grote buik! Heerlijk, zo’n warme deken die je gewoon bij je kunt dragen. Poncho’s en capes hoef je niet in een grotere maat te kopen dan je normaal draagt. Dit betekent ook dat je deze na je zwangerschap nog gewoon kunt dragen!

Heb jij ervaring met zwanger zijn in de winter en nog meer kledingtips? Laat het weten in een reactie! 

Afraisa Lion Sjin Tjoe

Door

27 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.