Voorspel het beroep van je kind

Voorspel het beroep van je kind

Welk toekomstig beroep lijkt op dit moment perfect aan te sluiten bij de eigenschappen en het gedrag van jouw kleine?

De discussies die je peuter voert zijn misschien een goede oefening voor het debatteren en een perfecte basis voor een carrière als politicus. Welk beroep past goed bij jouw kindje?

Acteur of actrice

Staat je kindje graag in de spotlight en oefent hij of zij al voor de filmcamera van je mobiel? Kan je kindje heel dramatisch reageren? Bereid je maar vast voor op een glansrijke acteercarrière! 

KappeR of kapster

Experimenteert je kindje graag met het knippen en stylen van haren van alle barbies en poppen die er te vinden zijn? Duidelijk een kapper in spé. Het mensenharen knippen mag trouwens nog even wachten tot van deze hobby echt een beroep wordt gemaakt.

Verzorging

Wij hebben er één in de familie waarvan we altijd zeggen: die gaat zéker de verzorging in. Altijd bezig met aandacht geven aan andere kindjes, helpen met flesjes geven, hapjes voeren, noem maar op. Het verpleeghuis zal later blij zijn met zijn goede zorgen! 

KOK

Komt er bij jou altijd een kleine meekijken als je aan het koken bent? Speelt jouw kindje graag in de keuken? Je peuter gebruikt pannen nu misschien wel als speelgoed, maar het kan niet anders dan dat hij of zij later professioneel in de pannen roert!

iphone magicus

Kent jouw kindje jouw telefoon beter dan jij? Kan niet anders: die wordt een echte telefoon techneut. Voor moeiteloze reparaties of het uitvinden van dé telefoon van 2030. 

Stylist(e)

Verschijnen de meest bijzondere outfits wanneer je kindje zelf een outfit samenstelt? Kleedt je kindje zichzelf graag meerdere malen om en wil hij of zij jouw kleding ook graag helpen uitzoeken? Dat klinkt als een stylist in de dop. 

MUZIKANT(e)

De stem, handen en voeten: alles wordt door je kindje gebruikt om heel veel geluid, ook wel muziek genoemd, mee te maken. Combineert je kindje creativiteit en gevoelens in muziek, dan heb je misschien wel een toekomstige muzikant in de familie.

STUNTMAN OF STUNTVROUW

Is geen klimrek te hoog voor je energieke kindje, wordt er weinig gevaar gezien en worden er overal mogelijke dingen gezien om vanaf te springen? Dat klinkt als een perfecte stuntman of vrouw.

Kunstschilder(es)

Is je kindje creatief met stiften en verf, zowel op schilderdoeken en papier als daarnaast? Misschien - heel misschien, wij garanderen niets - dat die muurtekeningen later wel heel veel waard zijn als je kindje een bekend kunstschilder is.

PRODUCT-TESTER

Van voedsel tot gebruiksvoorwerpen: alles in je huis ondergaat een grondig onderzoek door je peuter. Product-tester zou een perfect beroep zijn voor jouw kleine.

TUINMAN OF TUINVROUW

Is jouw kleine gek op tuinieren en wilt hij of zij altijd helpen met water geven aan de plantjes, onkruid wieden en graven in de tuin? Een baan als hovenier past misschien wel helemaal bij je kindje.

FOTOMODEL

Heeft je kleine maar al te goed door wanneer er een foto wordt gemaakt, en speelt hij of zij hier goed op in door te poseren zodat het leukste kiekje geschoten kan worden? Misschien dat je kindje later wel als fotomodel aan de slag gaat.

ARCHITECT

Is torens bouwen de favoriete bezigheid van jouw kindje? Worden er met Lego Duplo mooie creaties gebouwd? Wie weet ontwerpt je kindje later wel echte gebouwen als architect. 

TELEFONIST(E)

Heb jij een kindje die maar al te graag de telefoon opneemt, deze niet graag afgeeft wanneer hier vanaf de andere kant van de lijn om gevraagd wordt en uren kan kletsen? Een baan als telefonist lijkt perfect voor je kindje.

De speculaties over toekomstige beroepen voor kinderen zijn natuurlijk (vaak) voor de grap, maar welk beroep denk je dat jouw kindje later zomaar kan uitoefenen? Tell us!

Redactie MiniMe.nl

Door

18 december 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.