12 babynamen die je niet af kunt korten

Deze babynamen kun je gewoon niet afkorten. Zoek je naar een korte babynaam zonder dat hier een gekke korte variant op komt? Misschien is één van deze namen wat voor jullie!

Het kiezen van een babynaam voor je kind is een van de leukste en tegelijkertijd engste keuzes die je zal moeten maken als ouder. En de naam moet meer dan alleen leuk zijn: het moet passen bij de achternaam, met de namen van broertjes en zusjes matchen en moet niet raar afgekort kunnen worden...

Want dat je in je leven iemand tegenkomt die je naam probeert af te korten staat eigenlijk wel vast. Iedereen heeft wel eens gehad dat zijn of haar naam werd afgekort, of vervormd tot iets dat we liever nooit meer willen horen. Het kan daarom de moeite zijn te kijken naar een naam waar mensen (bijna) geen korte bijnamen voor kunnen bedenken. 12 babynamen die je niet af kunt korten.

1. Mya/Mia

Deze naam kan op verschillende manieren gespeld worden, maar je kan hier niet echt een afkorting of bijnaam voor bedenken. Is dus prima geschikt voor een babynaam die bijnaam-proof is.

2. Aida

Met of zonder puntjes op de i, Aida is een mooie en opvallende naam die je eigenlijk niet af kan korten. Een mannelijke variant is Aiden. Stoer, kort en maar twee klemtonen: perfect.

3. Max

Max wordt vaak als afkorting gebruikt voor langere namen zoals Maximillian, Maxwell of Maxime, maar is al een hele mooie stoere naam. Extra leuk is dat deze unisex-naam voor jongens en meiden gebruikt kan worden.

4. Quinn

Een hippe naam voor jongens die op een leuke manier geschreven is. En we kunnen echt niet bedenken hoe je hier een gekke afkorting bij kan bedenken...

5. Roos

Een klassieke naam die nog steeds populair is. Het is een naam die makkelijk te spellen is en gerelateerd is aan een bloem. Daar hoeft niemand meer iets anders van te maken.

6. Cloe

Kan ook op verschillende manieren geschreven worden, maar geen van deze versies kan je echt afkorten. De naam is mooi, tijdloos en kan dus moeilijk gekke bijnamen krijgen, wat wil je nog meer?

7. Levi

Levi is ook een naam die geschikt is voor jongen en meiden. Een pluspunt: de naam is geen echte trend-naam, dus je loopt weinig risico dat het halve kinderdagverblijf die naam heeft. Levi kan misschien afgekort worden tot Lev (spreek uit als leef) maar dat klinkt niet als een afkorting die veel gebruikt gaat worden.

8. Jill

Prima geschikt voor dames met karakter. De dubbele L aan het einde staat erg leuk en de naam is in één adem te zeggen. Geen vreemde afkortingen, gegarandeerd.

9. Bryn/Brynn

Er zijn een paar manieren om deze Engels/Amerikaanse naam te spellen, maar een rare afkorting kan je hier niet uit krijgen. Gewoon een hele mooie naam op zich.

10. Eli

Vaak gebruikt als afkorting voor Eliot of Elijah, maar waarom zou je de afkorting niet als naam gebruiken? Het klinkt mooi en we vinden dat deze naam prima naast de Eliot en Elijah kan staan.

11. Ace

Een persoonlijke favoriet en een naam die je echt niet af kunt korten. Superstoer!

12. Nao

Nog een naam die je voor een jongen en voor een meisje kunt gebruiken. Afkorten gaat echt niet (Na? N? Bijt je op je tong) dus ook deze mooie naam komt door de keuring.

Verlengen

Natuurlijk zijn er altijd mensen die dan weer de naam langer maken in plaats van de naam af te korten. Zo lazen we op een blog dat de Amerikaanse Brynn onder andere Brynncess, Brynnsta, Brynnjamin Franklin (natuurlijk), Brynnsylvania en Brynnifer heette. Tsja. Misschien kan je het niet echt voorkomen, maar het is wel aan te raden rekening te houden met een gekke afkorting als je op zoek bent naar een babynaam.

 

Daisy van Schaijik

Door

18 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.