Kindvriendelijke zomervakanties | Onze tips en tricks!

Kindvriendelijke zomervakanties | Onze tips en tricks!

Plan jouw ideale gezinsvakantie voor deze zomer!

Ontdek hoe je een onvergetelijke zomervakantie met het gezin kunt plannen met onze tips voor kindvriendelijke bestemmingen, accommodaties met kinderfaciliteiten en leuke activiteiten!

Flowtrack gezinsvakantie

Zomervakantie met gezin

De zomervakantie is een tijd van ontspanning, avontuur en quality time met het gezin! Maar het kan ook een uitdaging zijn om de perfecte vakantie te vinden die zowel ouders als kinderen gelukkig maakt. Gelukkig zijn er tal van kindvriendelijke bestemmingen en activiteiten die ervoor zorgen dat de hele familie een onvergetelijke tijd heeft!

Tips voor een lange autorit | Zo vermaak je je kinderen in de auto!

Tips voor het vinden van een kindvriendelijke vakantie

Maar hoe vind je zo’n bestemming? Wij geven tips & tricks én delen wat leuke adresjes met je!

  1. Kindvriendelijke bestemmingen

Doe onderzoek naar kindvriendelijke bestemmingen. Het vinden van de juiste bestemming is de sleutel tot een geslaagde kindvriendelijke vakantie. Zoek naar bestemmingen die speciaal zijn ontworpen met kinderen in gedachten, zoals pretparken, strandresorts met kinderclubs, of gezinsvriendelijke campings. Veel vakantiewebsites hebben hier een speciale filter voor. Zo ook Flowtrack! Kies voor ‘family’ en vind binnen no-time de familievakantie voor jullie. 

  1. Accommodaties met kinderfaciliteiten

Bij het boeken van accommodaties is het belangrijk om te kijken naar de beschikbare kinderfaciliteiten. Zoek naar hotels, resorts of vakantiehuizen die beschikken over kinderzwembaden, speeltuinen, kinderclubs en familiekamers. Deze voorzieningen zorgen ervoor dat de kinderen zich vermaken terwijl jullie als ouders kunnen ontspannen en genieten van hun vakantie! 

  1. Kindvriendelijke activiteiten

Een goede planning is essentieel voor een geslaagde kindvriendelijke vakantie. Maak een lijst van kindvriendelijke activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving en plan dagelijkse uitstapjes die zowel leuk als educatief zijn. Denk aan een bezoek aan dierentuinen, waterparken, musea, wandelingen in de natuur of boottochten. Vergeet ook niet om voldoende rusttijd in te plannen voor de kinderen om bij te komen van alle avonturen. Kindvriendelijke activiteiten hoeven niet alleen maar ‘op pad’ te zijn. Jullie kunnen ook een tekenmiddag, filmavond of speurtocht op de accommodatie houden. Ideeën genoeg! 

  1. Betrek de kinderen bij de planning

Laat de kinderen meedenken over de vakantieplannen en geef ze een stem in het kiezen van activiteiten en bestemmingen. Door de kinderen te betrekken bij de planning zullen ze zich meer betrokken voelen en enthousiaster zijn over de vakantie. Bovendien kunnen kinderen vaak verrassende suggesties doen die de vakantie nog leuker maken voor het hele gezin!

camping kinderen

Zwanger op vakantie? Zo ga je zonder zorgen weg!

Leuke adresjes

Op zoek naar de perfecte kindvriendelijke vakantiebestemmingen? Wij hebben, samen met de experts van Flowtrack, drie geweldige adresjes geselecteerd die gegarandeerd zorgen voor een onvergetelijke zomervakantie voor het hele gezin!

Familievakantie Spanje

Op zoek naar een familievakantie Spanje? Ideaal voor gezinnen die houden van iets meer luxe en ontspanning, de Family Resort Estartit! Een verblijf op camping Castell Montgri, een grote, kindvriendelijke camping waar er elke dag wel iets te beleven valt. Prachtige uitzichten, vlakbij het natuurpark. Je kunt hier dus met gemak elke dag vertoeven en genieten aan de verschillende glijbanen, een kinderboerderij, de mini disco en zoveel meer. Er worden zowel binnen als buiten de camping activiteiten georganiseerd. Ga naar het waterpretpark, samen kayakken, snorkelen in het helderblauwe water of geniet van een prachtige zonsondergang tijdens de sunset hike. Een perfecte mix tussen luxe, ontspanning en avontuur voor het hele gezin! Je verblijft in een Deluxe Lodge met eigen keukentje en badkamer met toilet en douche. Perfect voor gezinnen met kleine kinderen!

camping

Actieve gezinsvakantie

Een totaalbeleving voor gezinnen die houden van veel activiteiten en belevingen, de perfecte actieve gezinsvakantie: Family Experience Empuriabrava! In Empuriabrava zitten we op camping Laguna, vlak naast het strand en zee en het meer waar we activiteiten organiseren zoals windsurfen, sunset suppen, Xl sup en skimboarden. Op dit kamp is het echt de bedoeling dat hier gezinnen komen die graag door verschillende activiteiten, herinneringen maken voor het leven. Daarnaast valt er ook op cultureel vlak heel wat te beleven in Barcelona en Gerona. Kind is koning, hiermee bedoelen ze dat wanneer de kinderen het naar hun zin hebben, de ouders pas echt kunnen genieten. Activitieten zijn op kindermaat waardoor zowel ouder als kind deze samen kunnen ontdekken! 

kinderen op berg hiken

Surfvakantie voor gezinnen 

Populair voor gezinnen die samen willen leren surfen is de surfvakantie voor gezinnen: Family Surf Biscarrosse perfect! Hier bieden ze surflessen aan vanaf 6 jaar, door opgeleide surfcoaches, aangepast aan niveau. Dus heb je nog nooit gesurft? Geen probleem! Met de nodige theorie en tips & tricks leer je ook als beginner hoe je moet surfen! De viersterrencamping Le Vivier ligt midden in de dennenbomen waardoor je zelfs op warme zomerdagen gezellig op het Flowtrack Family Village kan genieten van de schaduw. Hier voorziet onze animatiecrew heel wat leuke activiteiten voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Knutselen, pingpongen, op de trampoline of naar het zwembad? Geen tijd voor verveling! Daarnaast is de camping gelegen op wandelafstand van het strand en op 2 kilometer van het dorpje Biscarrosse waar je gezellig kan gaan eten en shoppen. Kom tot rust tijdens een yogasessie, ga op uitstap naar Bordeaux of verleg grenzen op het hoogtouwenparcours in Adventure Park.

surfen met kinderen

Flowtrack

"Over het algemeen creëren w echte belevingen ervaringen, zodat je helemaal jezelf kan zijn. Samen grenzen verleggen, kleine gelukjes waardoor je elke dag het gevoel hebt van: “Wow, hoe tof is dit!”. Als Flowtracker sta je open voor nieuwe ontdekkingen en unieke plaatsen, bij aankomst voel je meteen de Flowtrack vibe. Deze leuke momenten zorgen voor spontane en oprechte connecties, je gaat vrijblijvend met elkaar in contact die levenslange vriendschappen als gevolg kunnen hebben. Een actieve vakantie is de beste manier om in je Flow te geraken, even ontkoppelen van het dagelijks leven en de controle loslaten. Leef in het moment."

Isabel Van Der Boog

Door

29 februari 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.