Kinderverjaardag in tijden van corona: tips om er toch een feest van te maken!

Hoe vier je nou de verjaardag van je kind in deze gekke en chaotische tijd? Ik zet wat tips voor je op een rij!

Daar zit ie dan, de jarig job, zonder familie, vriendjes en vriendinnetjes. Een kinderverjaardag in tijden van corona is toch anders dan anders. Hoe zorg je ervoor dat je er toch een feest van kunt maken voor je kind als er niemand op visite mag komen? Ik zet voor jullie wat tips op een rij voor als je kind jarig is in deze corona-tijd!

Een paar weken geleden was er nog helemaal niks aan de hand. We gingen uit eten, gingen bij elkaar op visite en kwamen wekelijks samen. Maar toen is Nederland in razendsnel tempo veranderd in een andere wereld. We missen juist de kleine gezellige dingetjes zoals het vieren van een (kinder)verjaardag.

Kinderverjaardag tijdens corona

Het is natuurlijk ontzettend vreemd om een kinderverjaardag in deze gekke corona-tijd te vieren. Geen familievisite, geen taart met vriendjes en geen kinderfeestje thuis of buiten de deur. Wil jij je kind zich toch echt jarig laten voelen met een kinderfeest tijdens corona? Ik zocht voor je uit hoe je dat voor elkaar krijgt.

kleurrijke foto van meisje omringt door ballonen met grote lolly in handen

Verjaardagsberichten

Een leuke manier om jouw jarige een echt verjaardagsgevoel te geven, is als hij overladen kan worden met speciale verjaardagsberichten. Vraag daarom aan jullie omgeving om leuke kaartjes te sturen, berichten voor het huis te stoepkrijten, briefjes op het raam op te hangen, etc. Hoe leuk is het als je kind overal lieve berichten ziet? Je kunt ook vragen om digitale berichtjes door middel van een filmpje!

TIP! Via Greetz.nl kun je hele leuke kaartjes sturen die echt op de mat vallen bij de jarige en er gelijk een klein cadeautje bij doen! 

Feestelijk ontbijt

Verras de jarige met een lekker uitgebreid ontbijt op bed, in de tuin of misschien wel in zijn gebouwde fort. Wil je lekker gek doen? Houd dan een groots ontbijt waar je kind helemaal zelf mag bepalen wat jullie eten. En jazeker, álles mag...

Zingen voor de jarige

Wat ook hoort bij een verjaardagsfeestje, is natuurlijk het zingen voor de jarige. Een manier om dat te doen is om via videobellen vriendjes en/of familie met z’n allen te laten zingen voor je kind.

Je kunt ook even langs wat buren gaan om te vragen of ze eventueel op een bepaald tijdstip in de voortuin willen gaan staan en zingen voor je kind. Je kunt dan met de jarige naar buiten lopen voor een verrassing en dan iedereen laten zingen!

Muziek op het kinderfeestje tijdens corona

Om met elkaar in een echte feeststemming te komen, zet je natuurlijk feestelijke muziek aan! Op Spotify vind je superleuke playlists voor kinderfeestjes, met liedjes die iedereen kan meezingen en waar uitgebreid op gedanst kan worden.

Taart voor een kinderverjaardag

Iets wat natuurlijk niet mag ontbreken op een kinderverjaardag, ook tijdens corona, is een taart! Bestel bij je lokale bakker of gemakkelijk online een lekkere taart of bak er samen eentje.

TIP! Wil jij zelf een echte slagroomtaart maken? Het is superleuk om dat samen met je jarige kind te doen!

Gefelicitaart.nl heeft nu de KnutzelfTAART, een leuk pakket met alles wat je nodig hebt om een lekkere slagroomtaart te maken! Perfect voor deze gekke tijd, aangezien je niet overal terecht kunt.

lachend meisje die zit naast grote verjaardagstaart

Extra veel decoratie

Hang je meestal alleen ballonnen op? Pak dan nu echt uit en versier het huis deze keer extra uitbundig. Hang overal slingers op en decoreer zelfs de tuin. Maak er een feestje van voor jullie als gezin!

TIP! Bij Partydeco.nl hebben ze ontzettend veel leuke decoratie voor een kinderfeest, in allerlei toffe thema’s en mooie kleuren. Het wordt (snel!) thuisbezorgd, dus helemaal social-distance-proof! 

LEES OOK: De allerleukste verjaardagsversiering voor je kids!

Cadeaus tijdens corona

Een van de grootste gemissen zijn natuurlijk alle leuke kado’s die je kind krijgt met zijn verjaardag. Geef je kind dus extra veel kadootjes! Dit hoeft natuurlijk niet allemaal duur te zijn, maar als je alles los inpakt, lijkt het al snel meer!

Vraag ook of familie en beste vrienden een klein cadeautje willen opsturen. Dan krijgt je jarige kind ook nog eens verrassingskado's aan de deur. Het leukste is als je ook even videobelt met degene die het heeft gegeven. Zo zijn ze er toch een beetje bij!

Activiteiten tijdens kinderverjaardag

Nu je wegens corona niet weg kan voor de verjaardag van je kind, moet je het creatief aanpakken. Plan de dag vol met leuke activiteiten die jullie met z’n allen kunnen doen. Ga samen bakken of een verjaardagsdiner maken, doe een speurtocht door het huis, leg een parcours af in de tuin of houd een filmmarathon met snacks erbij!

LEES OOK: Thuisblijven met kinderen - heel veel binnenspeel-ideeën

Themafeestje in tijden van corona

Je kunt er met het hele gezin ook een corona-proof themafeest van maken. Laat de jarige een van tevoren kiezen wat hij leuk vindt en pas daar alles op aan. Trek allemaal bijpassende kleding aan, maak bijpassende hapjes en decoreer met thema-gerelateerde versiering. Wat dacht je van een dinofeest, circusfeest of onder de zee-thema?

Bij Partydeco.nl hebben ze zo veel verschillende thema’s, je zou bijna wekelijks een feestje willen geven! Wie zei dat een thuisfeestje niet super gezellig kan zijn? 

Savannah Schreuter

Door

29 april 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.