De 5 leukste newborn-fotografen

Wil jij een newborn-fotoshoot doen na je bevalling? Doen! Deze 5 newborn-fotografen maken de mooiste foto’s van je baby én jullie als gezin.

Een newborn-fotoshoot is steeds meer in opkomst. Bij zo’n fotoshoot laat je je pasgeboren baby vastleggen door een professionele fotograaf, zodat je de práchtigste foto’s hebt van je kleine en jullie als gezin. Maar waar vind je een leuke én goede newborn-fotograaf? Nou, hier! Wij zetten er 5 voor je op een rij.

De ontwikkeling van je baby gaat na de geboorte als een speer. Daarbij verandert het uiterlijk van je kleintje ook heel snel mee; een paar maanden na je bevalling ziet je baby er alweer heel anders uit! Daarom is het belangrijk om alles vast te leggen voor later, zodat je (met een beetje weemoed) regelmatig kunt terugkijken op die bijzondere periode.

Waarom een newborn-shoot?

Natuurlijk maak je zelf honderdduizend foto’s in de eerste weken na de geboorte van je baby. Maar een snelle snapshot met je telefoon is écht wel even wat anders dan foto’s van een professional. De huis-tuin-en-keukenkiekjes zijn leuk voor in het plakboek, maar een newborn-fotograaf is het échte werk. 

Een newborn-fotograaf komt bij je thuis om je kersverse baby en jullie als gezin op de gevoelige plaat vast te leggen. Professionele foto’s zijn een geweldig en heel puur aandenken aan deze unieke tijd. Foto’s van je kraamtijd zijn onbetaalbaar! Alles is nieuw en bijzonder, dat wil je gewoon nooit meer vergeten. Verliefde blikken, waardevolle momenten, de alledaagse routine, jullie op je állermooist... Een newborn-fotograaf zorgt ervoor dat daar hele toffe foto’s van zijn!

De leukste newborn-fotografen

Maar waar moet je de zoektocht naar een goede newborn-fotograaf beginnen? Nou, bij ons! Wij maakten namelijk een lijst van de 5 leukste newborn-fotografen.

Pictures by Lin 

Lin van Pictures by Lin is gespecialiseerd in het fotograferen van newborns en heeft er inmiddels bijna tien jaar ervaring in. Ze is aangesloten bij de beroepsvereniging van newborn-fotografen, die zich bezighoudt met scholing, kennis van anatomie en veiligheid rondom het fotograferen van newborns. Een echte vakvrouw dus!

“Ik fotografeer newborns altijd pas ná de kraamweek, zodat iedereen eerst even rustig kan bijkomen”, legt Lin uit. “Ik kom bij mijn klanten thuis, zodat ze in hun eigen vertrouwde omgeving blijven.”

Haar stijl kun je omschrijven als ‘puur’ en ‘liefdevol’, wat wil zeggen dat ze natuurlijke poses en dito daglicht gebruikt om de prachtigste foto’s van je baby te maken. “Ik werk niet met allerlei haarbandjes en mutsjes, een baby is mooi zoals hij is”, vertelt ze. “Ieder baby’tje is zo uniek en heeft zijn eigen mooie eigenschappen. Ik volg het kindje in wat hij kan en forceer niets.” Lin combineert altijd een lifestyle setting (vertellende fotoreportage) met fine art (geposeerde foto’s), dus eigenlijk krijg je twee fotoshoots in één!

Bekijk de website van Pictures by Lin en haar Instagram-account >>

Esmee Bartelink Fotografie

Tien jaar geleden kocht Esmee van Esmee Bartelink Fotografie haar eerste goede camera en sindsdien heeft ze zich ontwikkeld als een professionele fotograaf. Newborn-fotografie is één van haar specialiteiten! “Wat ik zelf het mooist vind aan dit vak, is de puurheid en de emoties proberen te vangen van die mooie, kleine intieme momenten die zo belangrijk zijn voor iemand. Om dat te mogen vastleggen, is geweldig.” Esmee probeert naar eigen zeggen te fotograferen wat je voelt, in plaats van alleen maar wat je ziet.

“Ik fotografeer mensen zoals ze zijn”, vertelt Esmee. “Ik hou van natuurlijke foto’s, om die kleine pasgeboren baby’tjes vast te leggen zonder al te veel poespas en accessoires.” Ze vindt het belangrijk dat baby’s comfortabel zijn en zich op hun gemak voelen, dat ze in een positie liggen die ze zelf fijn vinden. Daarnaast heeft ze altijd een klein kacheltje bij zich, zodat ze lekker warm blijven.

“De newborn is leidend, ik hou altijd in de gaten hoe ze zich voelen. Elk kindje is anders en reageert verschillend op prikkels”, legt ze uit. “Daar pas ik dan het aantal opstellingen op aan.” Esmee deelt álle mooie foto’s met haar klanten, omdat het zulke waardevolle en dierbare herinneringen zijn!

Bekijk de website van Esmee Bartelink Fotografie en haar Instagram-account >>

Studio VaVaVonne

Een newborn-shoot bij Yvonne van Dalen van Studio VaVaVonne is een totaalervaring: alles wordt voor jou en je kindje geregeld. De hele sessie wordt voorbereid en qua kleur en sfeer afgestemd op jouw visie, stijl en interieur. Zo passen je beelden altijd binnen de plek in huis waar jij ze graag wilt terugzien. Als missie heeft Yvonne dat ze met al haar klanten toewerkt naar een mooi tastbaar fotoproduct waar ze jaren van kunnen genieten!

“Onze kinderen zijn onze toekomst”, aldus Yvonne. “Wij vormen hun roots. In dit digitale tijdperk verdienen kinderen een tastbare geschiedenis. Dat is goed voor hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. Afgedrukte foto's in je huis laten je kinderen zien waar ze vandaan komen, wie ze zijn en waarheen ze kunnen gaan.”

“Ik registreer op een ontspannen manier details, spontane momenten, connectie, en vooral de liefde tussen jullie, zoals jullie echt zijn”, vertelt ze over haar werkwijze. “Ik gebruik daglicht en studiolicht en mijn stijl valt te omschrijven als openhartig, puur, tijdloos en fris. Herinneringen maken vind ik fan-tas-tisch en ik geniet van alle mooie mensen die mijn studio binnen komen wandelen!”

Bekijk de website van Studio VaVaVonne en haar Instagram-account >>

Irene Fotografie

“Een newborn-fotoshoot moet vooral een genietmomentje zijn voor de kersverse ouders of gezin”, vertelt Irene van Irene Fotografie. “Ik kom daarom bijna altijd bij de mensen thuis, zodat ze de deur niet uit hoeven. Behalve als ze graag bij mij in de studio komen, dan zijn ze daar natuurlijk altijd welkom.”

De fotografe legt naast de kersverse baby ook graag het hele gezin vast. “Zo mooi om de onvoorwaardelijke liefde te vangen in een foto als herinnering voor later.” Irene maakt gebruik van natuurlijke, zachte kleuren. Haar stijl wordt vaak omschreven als puur, licht en fris. Je kunt bij Irene kiezen uit pure lifestylefoto’s in jullie eigen omgeving of je baby in een mooie doek wikkelen op een warm, zacht kleedje met eventueel accessoires erbij. “Ik pas mij aan aan wat mijn klanten mooi vinden. Als er bepaalde wensen of ideeën zijn, sta ik daar altijd voor open.”

“Ik vind het belangrijk dat het ontspannen en relaxed gaat en plan daarom genoeg tijd in, zodat er tussendoor gevoed, verschoond en natuurlijk geknuffeld kan worden!”

Bekijk de website van Irene Fotografie en haar Instagram-account >>

Kimberley Soraya Photography 

Kimberley Soraya van de Weerd is een gepassioneerde kinderfotograaf uit Rotterdam. Ze fotografeerde altijd al graag, maar door de geboorte van haar dochter Debrah Jade kreeg ze steeds meer interesse in het fotograferen van kinderen van alle leeftijden. "Elke leeftijd heeft iets speciaals en ieder kind is anders, dus dat levert steeds weer de meest unieke plaatjes op", vertelt ze.

Kimberley heeft haar eigen fotostudio in Ridderkerk, maar fotografeert ook graag op buitenlocaties. Ze heeft een eigen stijl, waarmee ze creatieve settings neerzet en gebruikmaakt van natuurlijk daglicht. "Ik hou van foto’s met een verhaal", aldus Kimberley. "Zachte, dromerige beelden. Fine art-fotografie, een waar kunstwerk voor aan de muur."

"Geduld is echt een must voor de newborn-fotograaf", is ze van mening. "Verder vind ik het erg belangrijk dat je de ouders een vertrouwd gevoel geeft wanneer ze binnenkomen, dat ze welkom zijn en dat hun kindje in goede handen is." Newborns worden bij haar dan ook volgens het ‘4-eyes principe’ in alle veiligheid gefotografeerd. Volgens Kimberley is een newborn-shoot een herinnering voor altijd: "Ik zal er alles aan doen om hen een onvergetelijke fotosessie te geven, waar zij nog jaren van zullen genieten. Zeker voor kinderen is het fantastisch om dit later nog terug te kunnen zien!"

Bekijk de website van Kimberley Soraya Photography, haar Instagram-account en Facebook-pagina >>

Vind een professionele fotograaf

Ben jij op zoek naar een toffe fotograaf voor een zwangerschaps-, geboorte-, newborn-, lifestyle of gezinsfotoshoot? Via onze handige bedrijvengids vind je professionals door het hele land met een práchtig portfolio.

Neem snel een kijkje in ons overzicht!

Door

16 juni 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.