Gespot! Happy Planet 100% afbreekbare billendoekjes

De grote hoeveelheden billendoekjes die we met z’n allen gebruiken zijn niet goed voor het milieu. Wil jij beter doen? Wij spotten de 100% afbreekbare billendoekjes van Happy Planet!

Vanaf de geboorte van je baby zul je er tientallen pakjes billendoekjes per jaar doorheen jagen. En je zult ze niet alleen gebruiken voor het afvegen van babybilletjes, maar ze ook uit je tas trekken als er snoeten, handjes maar ook tafels moeten worden geboend. Billendoekjes zijn multifunctioneel! Maar eerlijk is eerlijk: dat is niet best voor het milieu. Baal jij hiervan? Gebruik dan de 100% afbreekbare billendoekjes van Happy Planet!

Ik heb zelf altijd billendoekjes bij me. Overal zwerven die pakjes rond: in allerlei grote en kleine tassen, de auto, mijn werktas, de bak van de kinderwagen, een keukenkastje... Op het moment dat er onverwacht een luier moet worden verschoond, wil je gewoon écht niet zonder zitten. En wat ik hierboven al noemde: ik gebruik ze voor veel meer dan dat.

Verantwoorde billendoekjes

Maar al die weggegooide billendoekjes zijn natuurlijk bepaald niet goed voor het milieu. Daar is nu een oplossing voor: de billendoekjes van het merk Happy Planet! Deze billendoekjes zijn gemaakt van dispergeerbare plantvezels, waardoor ze 100% biologisch afbreekbaar en plastic-vrij zijn.

Ingrediënten afbreekbare billendoekjes

De afbreekbare billendoekjes van Happy Planet zijn al vanaf de geboorte te gebruiken, ook voor kindjes met een gevoelige huid. Ze bevatten 99,9% gezuiverd water, appelextract en drie milde ingrediënten om ervoor te zorgen dat de doekjes niet verontreinigd worden na opening of tijdens gebruik. Een belangrijk kenmerk is dat de billendoekjes heel zuiver zijn: alcoholvrij, parfumvrij en volledig milieuvriendelijk.

LEES OOK: Wasbare luiers - zo werkt het!

Steun aan het goede doel

Wat ook super mooi is aan deze afbreekbare billendoekjes, is dat de producent 10% van de winst die ermee wordt gemaakt doneert aan organisaties die het plastic-probleem in de zeeën en oceanen helpen op te lossen.

“Onze bedoeling is om een hogere standaard te creëren die anderen zullen volgen en om iedereen te motiveren om meer bewust te worden en verantwoordelijkheid te nemen voor de schade die we veroorzaken aan de planeet en het leven daarin”, aldus de makers. We like!

Je shopt Happy Planet 100% afbreekbare billendoekjes o.a. hier >>

Marieke van Boven

Door

15 juli 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.