Smash Cake voor de eerste verjaardag

Smash Cake voor de eerste verjaardag

Schattig of toch een beetje over de top? Steeds meer kinderverjaardagen worden gevierd met een smash cake: lekker graaien en kliederen in een mooie taart.

Hiephiephoeraa!! Je kindje wordt (bijna) 1 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Misschien ben je er al bekend mee: de smash cake. You hate it or you love it! Het is een traditie die overgewaaid is vanuit Amerika. Wordt het in Nederland ook een traditie voor de eerste verjaardag van je kindje? 

wat is een smash cake? 

Het woord zegt het al. Het is de bedoeling dat er een mooie kleurrijke taart wordt gemaakt waar je kindje lekker in mag graaien. Je zou toch denken: wie wil dat nou niet? Toch lopen de meningen heel erg uit een. De een vindt het een slecht voorbeeld, met eten spelen is niet hoe het hoort. En vaak is het allemaal wel overdreven zoet (en dan hebben we het niet over de taart). Vaak is het roze of blauw, meisjes in een tutu en jongens met een strik en bretels. Dus als je het doet, probeer het dan op een stoere manier aan te pakken. De ander vindt het een geweldige manier om de eerste verjaardag te vieren. Die blije snoetjes op de foto's zijn wel heerlijk om te zien, toch?

Tips smash cake organiseren

Waar moet je aan denken als je een cake smash voor de jarige wil organiseren? Dit zijn handige tips waar je op moet letten voor een onvergetelijke smash cake fotoshoot. 

 • Professionele fotostudio of gewoon thuis

  Denk hier goed over na. Wil je het zo budgetproof mogelijk doen zou ik niet naar een fotograaf toe gaan. Maar alles in je eentje doen is ook niet echt aan te raden. Het is natuurlijk best lastig om je kind te laten doen wat je wilt en tegelijkertijd de foto's te schieten. Het is daarom echt een must om er een tweede persoon bij te hebben die je kan helpen. 
 • Decoratie

  Hou je van groots uitpakken? Dit is het moment. Zorg voor slingers, confetti en ballonnen. Hou je van alle kleuren door elkaar? Misschien is dat dan handig om een thema te kiezen. Zo voorkom je dat de kleuren gaan vloeken en zorg je juist voor een mooi geheel.  
 • De taart

  Het belangrijkste ingrediënt van de smash cake is de taart. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Bijvoorbeeld op de kleuren die je gebruikt, kies liever niet voor bruin of rood. Deze kleuren wekken al snel een ander idee op en dat willen we natuurlijk niet. Ook niet al te onbelangrijk, het is de bedoeling dat je kind helemaal onder gaat zitten. Gebruik daarom een crème topping, dat zorgt gegarandeerd voor de meeste rommel. Ben je zelf een echte keukenprinses? Dan is het tijd om je echte baking skills te laten zien. En anders laat je de taart lekker door iemand anders maken.
 • Planning

  Wil je de foto's gebruiken voor bijvoorbeeld de uitnodigingen? Plan de fotoshoot dan niet een week van te voren, dat levert stress op. Plan alles een maand van te voren in dan heb je zeker genoeg tijd om de uitnodigingen te maken en te versturen.
 • Be prepared

  Na de smash cake fotoshoot is het gegarandeerd een grote smeerboel. Waar we natuurlijk ook voor gingen. Zorg dat er een sopje klaarstaat waarmee je de ergste troep al kunt opruimen voor heel het huis onder de taartresten zit.

Smash cake: love it or hate it

Wordt de smash cake een nieuwe traditie, zoals elke aanstaande mama tegenwoordig een babyshower krijgt? Geef ons in elk geval maar de stoere variant van de smash cake -  van de mierzoete krijgen we toch een beetje kriebels. 

 Lees ook: leuke cadeaus voor de 1e verjaardag

Isabelle Spapé

Door

05 oktober 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.