Overgewicht en zwanger worden

Overgewicht en zwanger worden

Overgewicht kan invloed hebben als je zwanger wilt worden. Hoe pak je het dan aan? En waar moet op letten als je zwanger zou willen worden.

Je hebt overgewicht en je wilt zwanger worden. Hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten en wat zijn de gevolgen voor jouw gezondheid? Kun je wel zwanger worden? Allemaal vragen die in je opkomen. Wij geven daar antwoord op.

Overgewicht en zwanger worden

Overgewicht kan (net als ondergewicht) je menstruatiecyclus verstoren. Dit kan de vruchtbaarheid beïnvloeden.

Een gewichtsverlies van 4 kg kan je vruchtbaarheid al positief beïnvloeden.

Belangrijk is je gewicht voor de zwangerschap op peil te brengen. Wil je graag zwanger worden en je hebt overgewicht, probeer dan van tevoren al wat af te vallen. Niet alleen is het belangrijk dat je gewicht vermindert, maar ook dat je jezelf een gezonde leefstijl aanleert. Dat is niet alleen belangrijk voor jou, maar straks ook voor je baby. Of te wel werk aan de winkel!

Op dieet tijdens je zwangerschap

Streng diëten tijdens je zwangerschap is zeker niet aan te raden omdat dat ook voor voedingstekorten bij je ongeboren kindje kan zorgen. Niet doen dus! Begin voor de zwangerschap al aan om je overgewicht aan te pakken.

Heb je ernstig overgewicht, dan kun je voor  je zwangerschap advies vragen bij je huisarts of een diëtist. Maak een afspraak en overleg wat het beste voor jou kan werken.

Lotte Nap

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.