Japanse babynamen

Een prachtige Japanse babynaam voor je kleine? Dat kan nog wel eens verrassend interessant zijn! Wij zochten de mooiste namen voor je op.

Zonder Japanse roots zal je misschien niet zo snel op het idee komen. En dat terwijl Japanse namen toch ontzettend mooi en bijna melodieus kunnen klinken. Wij maakten een top 20 van populaire Japanse jongensnamen en meisjesnamen. 

BETEKENISSEN JAPANSE NAMEN

Japanse babynamen hebben vaak prachtige betekenissen als liefde, vriendelijk, duizend vlinders en schittering. De naam die de ouders aan de kinderen geven bevatten vaak mooie eigenschappen die ze de kinderen mee willen geven. Zo krijg je ook veel namen die eervol, eerlijk en nauwkeurig betekenen.

KEUZE SELECTIE BABYNAMEN

Onderstaande namen zijn natuurlijk maar een kleine selectie van alle Japanse namen die er zijn. Bij het kiezen hebben we vooral gekeken naar de mooie betekenis van de namen, hoe de naam zou klinken tussen alle Nederlandse namen en of de naam wel eens eerder is gekozen door ouders in Nederland. 

JAPANSE MEISJESNAMEN

Soms geven Japanse ouders hun kinderen ook namen die gerelateerd zijn aan de natuur, zoals Tsubaki, wat Japans voor de bloem Camellia is. Daarnaast bestaan Japanse namen vaak uit twee delen die zijn samengevoegd tot één naam, zoals Yukiko (Yuki = Sneeuw en Ko = Kind). Bekijk 20 populaire Japanse meisjesnamen met betekenissen in alfabetische volgorde hieronder:

 1. Akiko (Helder, Herfst)
 2. Anzu (Abrikoos, Vrouwelijke van rijpheid)
 3. Ayumu (Droom, Visioen)
 4. Chiyo (Duizend generaties, Wereld)
 5. Chizue (Lang leven)
 6. Emi (Gezegend)
 7. Haruna (Lentebloesem)
 8. Junko (Gehoorzaam, Echte, Zuivere)
 9. Kaiya (Huis, Venijnboom)
 10. Keiko (Zegen)
 11. Midori (Groen)
 12. Misa (Mooie bloem)
 13. Megumi (Zegen)
 14. Nao (Positief deel, Liefde, Genegenheid)
 15. Naomi (Eerlijk, Mooi)
 16. Sakura (Kersenbloesem)
 17. Shizuka (Rustig, Zomer, Parfum)
 18. Taya (Vallei, Veld)
 19. Yoko (Positief kind)
 20. Yuuna (Zon, Plant)

JAPANSE JONGENSNAMEN

Sommige moderne jongensnamen in Japan eindigen op -ichi of -kazu. Dit betekent ook wel 'eerste zoon' en wordt vaak gecombineerd met een eigenschap, zoals Ryouichi (Ryou = Goed en Ichi = Eerste). Onderstaand 20 populaire Japanse jongensnamen met betekenissen in alfabetische volgorde:

 1. Akio (Slimme jongen)
 2. Arata (Frisse, Nieuwe)
 3. Daiki (Zeer waardevol)
 4. Hachiro (Acht)
 5. Haru (Zon)
 6. Itsuki (Boom)
 7. Jin (Tederheid)
 8. Katashi (Stevig, Hard)
 9. Kentaro (Gezonde, grote man)
 10. Masaru (Overwinning)
 11. Naoki (Eerlijk)
 12. Rai (Vertrouwen, Bliksem)
 13. Ran (De gelauwerde)
 14. Riko (Kind van de jasmijn)
 15. Ryu (Draak)
 16. Sasuke (Hulp te)
 17. Shino (Edele, Adel)
 18. Tadashi (Juiste, Nauwkeurige)
 19. Toshiro (Talentvol, Intelligent)
 20. Yasuo (Vreedzame)

Dit zijn natuurlijk lang niet alle namen, maar met dit overzicht hopen we je weer wat inspiratie gegeven te hebben om DE perfecte babynaam te vinden. En misschien staat een Japanse of Aziatische babynaam nu toch ineens op je lijstje... 

Heb je zelf nog mooie toevoegingen aan de Japanse babynamen-lijst? Laat je ideeën onder in een reactie! We zien de lijst graag groeien.

Door

15 juni 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 2 reacties geplaatst.

4 jaar geleden

Hallo Qan,

Zo je liet ons wel even schrikken met die definitie! De naam die wij gebruiken is gelukkig geformuleerd als Junko en niet Jonko. Dankzij de 'u' in de naam heeft de naam wel zo'n mooie betekenis als Gehoorzaam en Echte. Bedankt voor je reactie, we willen zeker geen babynamen met dat soort betekenissen aanmoedigen. We blijven erop letten bij het schrijven van artikelen.

Vriendelijke groeten, de redactie van Minime.nl

4 jaar geleden

jonko
Webdefinities
Een joint is een uit cannabis samengestelde sigaret. Deze wordt gemaakt van een stuk vloeipapier, een "tip", tabak en wiet of hasj. De hasj of wiet wordt vóór het draaien in de joint verkruimeld. Bij hasj kan hierbij een aansteker handig zijn om de hasj zacht te maken.

Misschien slim om nummer 8 bij de meisjesnamen weg te halen voordat iemand zijn of haar kind naar een joint vernoemt?

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.