Babynaam laten bedenken

Babynaam laten bedenken

Wil jij graag een originele babynaam? Dat kan! Het Zwitserse bedrijf Erforgswelle bedenkt voor jou een babynaam die echt niemand anders heeft.

Als ouder geef je je kind natuurlijk niet zomaar een naam. Over de babynaam is vaak goed nagedacht, maar of het ook origineel is? Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen met miljoenen mensen op deze wereld...

Toch kan je nu gegarandeerd een babynaam krijgen die echt niemand anders heeft. Hoe? Door een bedrijf in te huren die een originele naam voor je bedenkt! Een beetje gek denk je misschien, maar het bedrijf Erfolgswelle biedt nu dus een baby-service aan, waarbij zij de naam voor je kind bedenken. 

Originele babynaam

En dat is dan niet zomaar een naam natuurlijk. Nee, deze Zwitserse naamexpert beweert dat je kleine dan een originele naam krijgt die echt nog niemand anders heeft. Prijskaartje? Een kleine 28.000 euro.  

De eerste babynaam ooit

Maar dan heb je volgens de bedenkers wel de aller-allereerste naam ter wereld. En daar gaat dan ook een heus team van dertien schrijvers, vier historici, twaalf vertalers en twee merknaam advocaten voor je aan de slag. 

Wat krijg je dan allemaal voor dit bedrag? 

Het team focust zich onder andere op:

  • Hoe de naam klinkt en het ritme van de naam
  • De uniekheid van de naam
  • Het uiterlijk en design van de letters
  • Betekenis en afkorting van woorddelen
  • Eigen geschiedenis en culturele achtergrond voor de naam
  • Of de voornaam in harmonie is met de achternaam
  • Of de naam geen bestaand merk is 
  • En of de naam niets raars betekend in een andere taal

Voorselectie en testen

Als het enorme team al deze testen heeft gedaan, krijgen de ouders in spé 15 tot 25 namen voorgelegd. Hebben de ouders eenmaal een aantal namen gekozen, dan gaat een speciaal onderzoeksplatform met honderden mensen vanuit heel Europa kijken welke zij het leukst vinden. Als DE naam dan eenmaal door de ouders is goedgekeurd, krijgen ze een heel boekwerk aangeboden met de complete geschiedenis en culturele achtergrond. Zo, de babynaam is gekozen!

Wat vind jij? Het is een aparte service, maar zou jij ooit een bedrijf inhuren om een naam voor je kleine te verzinnen? Laat het ons weten in een reactie!

Daisy van Schaijik

Door

13 mei 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.