Gespot! Very Mappy XXL-kleurplaten

Gespot! Very Mappy XXL-kleurplaten

Met kleurpotloden in de weer op een gigantische kleurplaat, en daarna met de auto's eroverheen racen! Klinkt tof toch?

Natuurlijk heeft je kind wel eens een leuke kleurplaat ingekleurd, maar één waar je met vijf kids tegelijk aan kunt werken? Er zijn levensgrote speel- en kleurplaten waar zelfs een autorijbaan in verwerkt zit. Kunnen ze na het kleuren ook nog op de racebaan spelen!  

De creatieve XXL-kleurplaten zijn van Very Mappy, bedacht door Mans Esser. Zij was samen met haar neefje met speelgoedauto’s aan het spelen op de grond en dacht: dit kan veel leuker!

Spelen en kleuren

Op een vel papier begon ze huizen, wegen, gras en meer te tekenen. Met als gevolg dat haar neefje het spelen afwisselde met inkleuren. Zo gingen de twee samen op ontdekkingsreis in de getekende stad en was het concept voor de kleurplaten officieel geboren. 

 

 

Plezier zonder technologie

Het idee achter Very Mappy is om kinderen op speelse wijze te laten creëren en leren. De ontdekkingsreis door een stad of een land zorgt ervoor dat kinderen (en ook volwassenen!) uren kunnen spelen en kleuren. En dat zonder steeds naar de nieuwe technologie zoals een iPad te grijpen. Gewoon simpel terug naar de basics!

Very Mappy kleurplaten

Je kunt kiezen uit drie verschillende kleurplaten: één van heel Nederland, éen van onze hoofdstad Amsterdam en eentje van de bekende tekenaar Fiep Westendorp!

De kleurplaten hebben een groot formaat, namelijk 120x85 cm. Goed voor urenlang plezier!

Leuke weetjes

Bij de ene plaat staat heel Nederland er met alle 12 provincies op, ondersteund door vrolijke illustraties die typerend zijn voor de provincie, zoals windmolens en vliegtuigen voor Noord-Holland en vlaaien voor Limburg. Daarnaast staan er ook handige weetjes over Nederland op. Wist je bijvoorbeeld dat we 4,1 miljoen koeien hebben? Op die van Amsterdam zie je de hele stad met alle belangrijke monumenten.  

Nieuwe steden

En er komen meer steden aan! Welke dat zijn is nog niet bekend, maar ze zijn hard aan het werk om meer leuke kleurplaten te maken. 

Wil je ook aan de slag met deze toffe kleurplaten? Je shopt ze o.a. bij bol.com voor €14,95 >>

Redactie MiniMe.nl

Door

19 april 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.