Review Mingo kinderkleding

Review Mingo kinderkleding

Wij testen de hippe kinderkleding van het toffe merk MINGO. En ja, we kunnen verklappen: wij worden er blij van!

Een mooi mint pakketje plofte afgelopen week op mijn deurmat, met daarin kledingstukken uit de collectie van MINGO. Ik ben benieuwd; via social media heb ik al een hoop mooie plaatjes en combinaties voorbij zien komen, nu kan ik het zelf gaan beoordelen!

MINGO?

Vorig jaar was daar ineens MINGO. Een hip, vernieuwend kledingmerk voor kinderen met een simplistische stijl. Een collectie die gekenmerkt werd door eenvoud; zwart, wit en streepjes. Met in de nieuwe collectie nu een prachtige mint kleur en poederroze toegevoegd. MINGO werkt met 3 kernwoorden die Scandinavisch design omschrijven; minimalistisch, simplistisch en functioneel. Oftewel: mooie kleding waar wij als ouders blij van worden en waar kinderen lekker in kunnen spelen.

Mingo, Hi!

MINGO is opgezet door de Zweedse Caroline en Nederlandse Naomi. Het begon allemaal toen Naomi een dochter kreeg. Zij en Caroline zijn collega’s en Caroline nam geregeld kleding voor haar dochter mee uit Zweden. Toen die eenmaal in maatje 92 belande, werd het lastig voor Naomi om mooie basics te vinden. Zelfs niet in Zweden! Toen ontstond daar het idee voor een kledinglijn. Een lijn waarin de items goed met elkaar te combineren zijn, maar ook lekker kunnen matchen met een drukke print.

TESTING TESTING, 1,2,3…

So far de geschiedenis van MINGO, ik mag gaan testen! Ik heb een vrij duidelijke mening over de kleding van mijn zoontje; het moet comfortabel zijn, het moet vies mogen worden (ok.. tot op zekere hoogte), niet standaard en stoer. Dat dit in het begin even zoeken was voor een jongetje dat was duidelijk. In de winkels kon ik vaak niet mijn slag slaan; ik kan nu eenmaal weinig met een blauw shirt met de opdruk `stoer’. Online ging er een wereld voor mij open! Printjes, leggings, hip schoeisel en ga zo maar door. Maar: weinig basics om het goed mee af te stylen. Ik was dan ook erg benieuwd hoe de kleding van MINGO hier bij zou passen.

Fan van de M

Het shirtje met de M was voor mij al snel favoriet: origineel en hip met de letter op het zakje rechts onder. Een eenvoudig shirt op het eerste gezicht, maar wie goed kijkt ziet mouwtjes die net wat anders vallen dan andere shirts, een mooi afgewerkt borstzakje en de stof.. de stof! Het valt soepel en voelt heerlijk zacht aan! Met een dreumes van 1,5 vind ik wit wel wat gevaarlijk, maar ik hou wel van een uitdaging.

Eerlijk geproduceerd

De broek is nog wat wijd en groot, maar het draagcomfort is groot. Ook hierbij voelt de stof zacht aan, met name van binnen. Van Naomi heb ik begrepen dat al hun kleding op een eerlijke manier in Nederland wordt geproduceerd. Dat zorgt ervoor dat je weet waar de kleding vandaan komt, dit zeker weten onder goede werkomstandigheden is gemaakt en dat er wordt geïnvesteerd in de lokale markt. Ook niet geheel onbelangrijk! MINGO is dan ook niet perse goedkoop, maar je krijgt zeker waar voor dat bedrag.

Summer ready

In het pakketje zaten ook twee zomerse items! We zijn via social media al lekker gemaakt met prachtige foto’s van hun SS15 collectie en ook met dit setje kwam ik in een zomerse sfeer. Het zwarte short kon ik mooi combineren met een gestreept shirtje; met het bekende zakje. In deze outfit heb ik mijn dreumes maar kort laten springen. Ons oude huis heeft qua gevoelstemperatuur soms wat weg van de Noordpool, dus het voelde niet prettig hem er lang in te laten lopen. Maar het was wel erg leuk een tipje van de sluier te zien hoe je MINGO in de zomer kunt dragen.

Eindoordeel

Ik was al fan van MINGO en dit is zo gebleven. Alles goed testen was soms wat lastig omdat de kleding (met name de broekjes) wat ruim viel voor mijn zoontje, maar ik ben blij het een keer in mijn handen te hebben gehad, de stof te voelen en de mooie afwerking te kunnen bekijken. Een Scandinavisch design waar een simplistische stijl gecombineerd wordt met mooie details, daarin is MINGO wat mij betreft geslaagd. Ze hebben een eigen stijl waar ze niet van afwijken en dat is hun kracht. En dat het helemaal van deze tijd is, dat bewezen de foto’s voor mij!

Voor nu denk ik dat iedereen op het puntje van zijn stoel kan gaan zitten, want in maart.. wordt de nieuwe collectie gelanceerd!

De kleding van Mingo is te koop op de website van Mingo, bij Blender in Amsterdam en bij Bon Bon on the Block en Pomme de Jus in Rotterdam. 

Stefanie van Houwelingen

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.