Kinderen helpen andere kinderen

Kinderen helpen andere kinderen

Mooi: kinderen die andere kinderen helpen! Het is inspirerend om kinderen zo bezig te zien, kijk met ons mee...

We vinden het altijd ontzettend inspirerend om kinderen te zien die andere kinderen helpen. Zo ook de 9-jarige Mateo, die samen met zijn vrienden op zijn basisschool geld inzamelde om boeken te laten printen voor arme kinderen (scroll verder voor video). 

De moeder van Mateo is vrijwilligster bij het Kelurga Harapan-programma, een programma dat arme moeders leert hoe ze hun kinderen toch goed onderwijs kunnen geven. Deze moeders zijn extra gemotiveerd om hun kids te laten leren, maar hebben vaak niet de middelen om dat te doen.

Geld inzamelen voor een goed doel

Mateo wilde ze graag helpen met zijn kleine bedrijfje in de Blue Dragon Mall. Samen met zijn vrienden verhuurt hij computers en laptops van thuis aan andere studenten en soms ook leraren in school. Mateo vroeg aan zijn vrienden of ze het geld dat ze verdienden aan boeken konden besteden en ging met de hulp van zijn moeder aan de slag.

Boeken laten drukken

Hij liet een boek drukken dat arme families leert hoe ze hun kinderen beter kunnen onderwijzen. Zijn moeder had al een hoop van deze boeken laten drukken door middel van het programma, maar meer boeken waren natuurlijk welkom! Het lukte Mateo en zijn vrienden om genoeg geld te verdienen om 145 extra boekenpakketjes te printen. Hij ging ze zelf inpakken en brengen en was heel blij met de reactie van de mensen die de boeken kregen. Zijn boodschap:

Kinderen kunnen andere kinderen ook helpen!

En daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. Ga zo door Mateo, en dat veel kids je inspirerende voorbeeld mogen volgen.

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.