Samen een weekendje weg: de leukste Praag tips

Samen een weekendje weg: de leukste Praag tips

Nog op zoek naar een leuke citytrip voor met z'n tweetjes? Lees mee over onze Praag tips!

De beste stad voor een citytrip met z'n tweetjes is zonder twijfel Praag! Deze prachtige oude stad is nog romantischer dan Parijs en ook foodies zullen zich er niet snel vervelen. Tijd voor elkaar is de key voor een goede relatie, dus lees snel mee met onze Praag tips! 

Weekendje weg naar praag

Op nog geen anderhalf uur vliegen ben je al in het mooie Praag. Heel fijn om te weten is dat, al heeft het toerisme Praag wel al ontdekt, de stad nog steeds veel goedkoper is dan bijvoorbeeld een stad als Londen of Parijs. Vaak kun je voor twee personen al voor onder de €20 uiteten! Buiten dat alles zo goedkoop is, is Praag ook súper romantisch! Vooral in de winter, wanneer alle pleinen bezaaid zijn met kerstmarkten en de bomen versierd zijn met lichtjes is niets fijner dan met je lover door de straatjes van het oude centrum Praag te dwalen en een heerlijke Trdelník (een deegrol met suiker en kaneel) te eten! 

bezienswaardigheden

Wandelen over de Karelsbrug

Dé bezienswaardigheid van Praag is natuurlijk de Karelsbrug. Deze wandelbrug verbindt de Oude Stad met de wijk Malá Strana. Buiten dat de brug super Insta-waardig is en een prachtig uitzicht over de Moldau geeft, is het ook nog eens super gezellig om hier overheen te lopen door alle straatartiesten en tekenaars. 

Het astronomisch uurwerk

Het astronomisch uurwerk van Praag is een regelrechte hit bij toeristen. Je vindt het uurwerk op het Oudestadsplein van Praag. Elk uur verzamelen zich honderden toeristen voor de klok om te filmen hoe er, wanneer de klok slaat, verschillende bewegende figuurtjes aan de buitenkant tevoorschijn komen .

De joodse wijk Josefov

Persoonlijk vind ik de joodse wijk Josefov het mooiste stukje van Praag. Met zijn straten met keien en pastel gekleurde huizen waan je je hier echt in een sprookje. Breng tijdens het wandelen door Josefov ook een bezoekje aan de Oude Joodse Begraafplaats en de Synagoge.  

Food hotspots

Ontbijt hotspot: Sisters

Een klein maar oh zo fijn ontbijt hotspotje is Sisters. Hier serveren ze kleine sneetjes toast met heel veel verschillende soorten beleg. Roomkaas met gerookte zalm, selderijsalade met rosbief, eiersalade, bietenhummus en nog veel meer! Het is wel aan te raden om vroeg te gaan: doordat het er zo klein is zit het al snel vol.

Lunch hotspot: Paprika Bistro & Bar

Voor het beste Midden-Oosterse eten moet je echt bij Paprika zijn! Dit pareltje zit verborgen in de hippe wijk Vinohrady, waar je over het algemeen de allerleukste food hotspots vindt. Van broodjes shoarma tot complete menu's met hummus, shakshuka, tabouleh en falafel. Oh en een tip: proef ook hun huisgemaakte limonade, heel gezond en super lekker! 

Diner hotspot: The Tavern

Voor the best burgers in town zit je helemaal goed bij The Tavern! Echte Amerikaanse burgers en een super knus restaurantje zijn een perfecte start van je avond. En ik moet eerlijk zijn, dit zijn mischien wel de beste burgers die ik ooit gegeten heb. The Tavern ligt dicht bij een park met prachtig uitzicht over Praag, dus na het avondeten kun je alle calorieën er daar prima af lopen! 

Shoppen

Voor alle shopaholics onder ons is er in Praag ook genoeg te doen. In het grote winkelcentrum Palladium ben je in shop heaven! Met winkels als H&M, Mango en Topshop krijg je hier je dag prima om. Ook zeker niet de bovenste etage overslaan, hier vind je een hele verdieping met uitgebreide eetgelegenheden. Nog niet genoeg gewinkeld? Loop dan door naar winkelstraat Na Prikope. Hier vind je winkels zoals Bershka, Zara en NIKE. De winkelstraat Paríszká kun je vergelijken met de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, hier liggen vooral winkels zoals Gucci en Dolce & Gabbana.

zeker niet vergeten

Cocktails drinken bij Anonymous Bar

Het is even flink zoeken, maar dan heb je ook wat. Voor de meest unieke cocktails van Praag moet je zeker naar Anonymous Bar. Deze cocktailbar ligt flink verscholen in een steegje maar je drinkt hier dan ook drankjes zoals je nog nooit hebt gedaan: de cocktails worden gemaakt door gemaskerde barmannen en worden geserveerd op de meest unieke manieren. Zeker het zoeken waard! 

De lokale markt bezoeken op zaterdag

Op zaterdag zijn er overal in Praag marktjes waar locals hun groenten en fruit kopen of er gewoon even uitgaan. Wij hebben een markt aan de Moldau bezocht en dit valt echt aan te raden! En hele gezellige sfeer en je kunt hier voor bijna niks typisch Tsjechische gerechten en gebak eten. Zeker niet weg gaan zonder de goulashsoep te proeven! 

Een heerlijk weekend weg zonder de kids, wanneer ga jij met je hubby?

Sanne Crasborn

Door

02 februari 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.