Drie zonnige najaarsbestemmingen met kinderen

Drie zonnige najaarsbestemmingen met kinderen

Contributor Karlien houdt niet zo van de herfst. De oplossing? Snel een zonnige najaarsvakantie boeken! Dit zijn haar 3 favo bestemmingen.

De zomervakantie is voorbij en de herfst staat echt op ons te wachten. Regen, storm en donkere dagen. Wat mij betreft de minst leuke tijd van het jaar. Wat is er dan beter om juist nu nog even naar de zon te vliegen? Ik deel drie bestemmingen waar ik met mijn gezin was, en waar ik zó nog eens heen zou vliegen voor een zonnige najaarsvakantie.

Mallorca

Afgelopen december was ik met mijn peuter en mijn zus op het Spaanse eiland Mallorca. Wat een verrassing was dat! We proberen 1x per jaar samen op stap te gaan en de vliegtickets naar Palma waren zeer voordelig. Pas na het boeken bekeken we wat voor eiland Mallorca was. En dat klonk direct goed: mooie stranden, leuke dorpen en steden, maar ook bergen en natuur.

We hebben ons vier dagen verbaasd over hoe mooi Mallorca is. De hoofdstad Palma is ontzettend gezellig en ’s avond om 22.00 kan je nog prima met je peuter rondlopen. In december waren er kerstmarkten, wat best gek is als het overdag 20 graden is. Ga je in oktober naar Mallorca, dan is het nog een stukje warmer en het is langer licht. Ik verzamelde op mijn blog leuke tips om te doen op Mallorca met kinderen.

Lissabon en omgeving

Eind augustus waren wij in de omgeving van Lissabon. We verbleven er een week en de bedoeling was dat we heel veel van Lissabon zouden zien. Dat liep een beetje anders. Ik had een huisje gehuurd buiten Lissabon. De eerste avond gingen we uiteten bij een stadje in de buurt, Ericeira. En net als in Spanje was het om tien uur ’s avonds nog gezellig druk op straat. De volgende dag bleek dat het strandje om de hoek van onze woning perfect was. En in de omgeving was heel veel te doen. Aan het eind van de week waren we slechts één uur in Lissabon geweest.

Waarom jij met je kids naar Lissabon en omgeving wilt gaan? Natuurlijk omdat het nog mooi weer is in het najaar. Daarnaast is de natuur mooi, de dorpen en steden zijn leuk en er is leven op straat. Daarbij is het leven een stuk goedkoper dan in Nederland: wij hebben een keer voor €6,90 ontbeten in een café.

Kaapverdië

Een aantal jaar geleden, toen we een baby en een peuter in huis hadden, was het leven nogal hectisch. Op een dag zei ik: we moeten er nu even uit. Kaapverdië bleek in de aanbieding en een week later zaten we bij een prachtig hotel op het eiland Sal.

Een vakantie naar Kaapverdie met kinderen raad ik om een aantal redenen aan. Ten eerste is het daar ongeveer altijd mooi weer: het klimaat is zeer stabiel. Omdat er bijna altijd wind staat, is het zeer aangenaam om er te verblijven. En vanwege die wind kan jij gaan windsurfen of kiten. Ten tweede heb je amper tijdsverschil, en dat is echt wel prettig. Ten derde is de bevolking super kindvriendelijk. Er is niet heel veel te doen op de Kaapverdische eilanden, anders dan wanneer je naar een Europese stad zou gaan. Maar ik vond dat ook wel de charme van de eilanden. Echt even lekker relaxen en ontspannen!

 

Karlien de Bruijn

Door

29 september 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.