Tips! Terschelling met kinderen

Tips! Terschelling met kinderen

Onze contributor Karlien pakte haar koffers weer voor een vakantie met haar gezin... Dit keer naar het oer-Hollandse Terschelling. En guess what? Een weekend bleek veel te kort voor deze toffe plek!

Terschelling is de perfecte locatie als je een weekend rust en natuur nodig hebt met je gezin! Ik was er met man en twee kids (peuter en een kleuter). Na het weekend waren we uitgewaaid en weer helemaal opgeladen. Terschelling heeft me echt verrast en om deze 5 redenen wil ik zéker nog eens terug.

1. De stranden

Terschelling is een klein eiland en dat betekent dat het strand nooit ver weg is! Wij verbleven in een hostel van Stayokay. Het was de eerste keer dat we met de kinderen in een hostel waren maar het bleek ideaal: ze kunnen rondrennen, er is speelgoed en veel buitenruimte. Voor de deur was een grasveld met allerlei speeltoestellen. Binnen was er ook nog een bar, waardoor je eigenlijk het terrein niet af hoefde. Maar de eerste avond moésten we gewoon even naar het strand. We hadden een tandem met twee kinderzitjes gehuurd, waardoor we super gezellig het eiland over fietsten. Het strand is ontzettend mooi, van die uitgestrekte zandvlaktes en daarachter de zee. Leuke strandtenten zijn onder andere West aan Zee, de Zandzeebar en Heartbreak hotel.

2. De restaurants en cafés

Wat ons steeds weer opviel was hoe vriendelijk het personeel is op Terschelling. Bij ieder café namen ze de tijd voor je, ook al was het druk vanwege Pasen. Ook was er op veel plekken speelgoed, speeltoestellen of gewoon een grote speeltuin naast het terras gezet. Perfect dus als je met kinderen een weekend weg gaat! Onze kinderen waren niet weg te slaan bij het terras van de Koffiemolen in Formerum. Ook bij de buren van De Molenbaan wilden ze niet meer weg: dit is een snackbar, speeltuin en midgetgolf in één. Bij Isola Bella, een Italiaans restaurant, eten de kinderen gratis mee als je voor 17.30 binnen bent. In dit restaurant is een grote speelhoek.

3. Fietsen

Terschelling is ontzettend geschikt om per fiets te verkennen. Het eiland is hartstikke vlak en omdat het niet groot is fiets je in een dag het eiland over. Wij huurden een tandem met kinderzitjes. Als je kinderen tussen de 4 en de 8 jaar zijn kan je ook een speciale ouder-kind tandem huren. Je kind fietst wel mee maar hoeft niet te hard te trappen en kan ook niet zomaar de weg opschieten.

4. zoveel te doen voor kinderen

Het viel ons op dat er heel veel te doen is voor kinderen op Terschelling. Omdat het een klein eiland is hadden we niet verwacht dat we aan een weekend lang niet genoeg hadden. Er is bijvoorbeeld een kabouterpad, een leuke wandelroute met kinderen. Of wandel de bunkerroute, langs een bunkercomplex dat in de duinen ligt. Een hit bij mijn kids was het wrakkenmuseum. Sla het museum over en stap gelijk de tuin in: daar staat een groot piratenschip. Zelf haal je drinken bij de bar in het museum. De kinderboerderij kwamen we pas aan het eind van de dag tegen. Helaas, want er is heel veel te doen. Pony rijden, dieren eten geven, kleien, boter maken... en dat is slechts een greep uit de activiteiten.

5. Je bent echt even weg

En het allerfijnste aan zo’n weekend op Terschelling? Je bent er echt even tussenuit. Zodra je op de boot stapt laat je alles achter je en krijg je een vakantiegevoel. Een weekend lang met duinen, bossen en strand zorgt ervoor dat je lekker uitwaait. De kinderen spelen de hele dag en tussendoor drink je koffie op het terras terwijl je kids urenlang spelen in de speeltuinen. Na twee nachten Terschelling hadden we het gevoel dat we een week weg waren geweest!

Wat is jouw lievelingsplek in Nederland voor even weg in eigen land? 

Karlien de Bruijn

Door

01 mei 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.