Onze vakantie in het Shanti Maurice resort

Onze vakantie in het Shanti Maurice resort

Het Shanti Maurice is de crème de la crème. Wij waren hier uitgenodigd en bekijk hier onze droomvakantie! Zo'n exotische locatie is ook met kinderen te gek!

Het Shanti Maurice is echt crème de la crème. Ik realiseer me heel goed dat dit gewoonweg niet voor iedereen is weggelegd. Wij hadden enorm veel geluk dat wij hier waren uitgenodigd. Het is echt zo'n plek waar je even voor moet sparen, maar als je het mij vraagt is dit het zó waard. Het is de plek voor een geweldige babymoon, huwelijksreis of onvergetelijke vakantie met kinderen.

Wij kwamen op dit prachtige resort aan en het welkomstcomitee stond al klaar. Ik dacht: jeetje wat formeel! Maar niets is minder waar. Ik zat nog in de taxi toen de deur werd open gedaan en het eerste wat ze deden is het handje van Maud pakken. Ze werd met open handen ontvangen. En terwijl ik even kon kijken waar we beland waren, ging Maud al bij de visjes kijken samen met een super vriendelijke dame van het resort.

Dit resort is zo prachtig! Het is een soort van jungle-achtige tuin met mooie houten vlonders en bruggen. Je hebt echt het idee dat je op een exotische plek bent, maar je voelt je wel helemaal veilig. Het is gewoon een prachtig park wat ontzettend goed onderhouden wordt!

PERFECTE STRAND

Bij dit resort vind je het perfecte strand voor kinderen!  Er is een apart afgezet gedeelte waar je gewoon zo de zee in kunt gaan. En het is hier ook heel ondiep, het is een soort baai (lagoon) voordat je de échte grote zee krijgt. Hierdoor is er een groot ontdiep gedeelte. Daarnaast niet geheel onbelangrijk: er zijn veel schaduwplekken. De service is fantastisch. Je krijgt eerst een lekker welkomstdrankje als je je op zo’n bedje installeert. Behalve dat ze service aan je strandbed bieden (super chill) hebben ze ook water en handoeken staan wat je altijd mag pakken.

Kidsclub

Voor kinderen is er een speciale kidsclub. Je kunt je kindje hier overdag naar toe brengen, maar ook is er een oppasservice. Aangezien ik de laatste tijd zo druk ben geweest en het net onze eerste drie dagen waren, heb ik Maud hier niet naar toe gebracht. Later in onze vakantie zou ik het zeker gedaan hebben, want wat is dat gaaf zeg! Wel zijn we er samen even gaan spelen. Het is echt een paradijsje. Alles glimt en is brandschoon en ze hebben zoveel mooi speelgoed. Dit hebben ze:

  • Geweldige speeltuin
  • Bloementuintje waar de kids in kunnen helpen
  • Prachtig speelgoed voor binnen en buiten en voor alle leeftijden
  • Super leuke activiteiten (understatement!) Ze hebben geweldige programma’s die elke dag anders zijn. Het gaat verder dan een beetje knutselen. Ze kijken naar de kinderen die er zijn en wat voor interesses ze hebben. Zo hebben ze yoga, tennislessen, cake bakken, vissen, peddleboarden, camping, modeshows, henna schilderingen maken en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  • Heerlijk zwembad voor kleintjes wat heel ondiep is en een klein gedeelte voor iets oudere kinderen

De dames zijn zo leuk met kinderen. Maud was meteen gek op op een van hen! Terwijl ik een paar foto’s & notities maak voor dit artikel gaat Maud gillend en lachend van de glijbaan af!

De kamer

Wij sliepen in een junior suite. Alle kamers en villa’s hebben uitzicht op zee. Ons balkon dus ook. Maud kon hier ook lekker op spelen! De badkamer is mega, met een heerlijk bad waar die kleine in kon! Tijdens de slaapjes van Maud konden wij op het balkon zitten. Een extra kamer met een kleintje is altijd fijn, maar daar betaal je een stukje extra voor. Dit was een prima oplossing. Ook zou je met een babyfoon prima op het strand kunnen zitten, want je kamer is zo enorm dichtbij het strand.

Het is zo heerlijk om in slaap te vallen met het ruisen van de zee op de achtergrond!! 

Culinair

Er zijn drie restaurants die alles behalve massaal zijn. Alle restaurants zijn fantastisch en ook nog gezellig en kleinschalig. Zo is er een visrestaurant op het strand, een hippe rumshed met goede steaks en relaxte muziek en een chique restaurant met uitzicht op zee.  Zelfs in het wat chiquere restaurant kun je prima met je peuter komen eten. Ze zijn zo lief voor haar!  

Ook waren er 'extraatjes'. Zo was er een avond in de tuin “La kaze mama”. Dan kun je écht Mauritiaans eten proberen middenin de kruiden- en groententuin. De fakkels branden al als je aan komt lopen. Alle restaurants hebben geweldig eten. Ik vond de themaavonden en de Rum Shed de leukste plekken voor Maud omdat ze dan lekker door de tuin kon lopen. Ook de live muziek was voor haar natuurlijk een groot feest.

Eten voor je kleintje

Je kunt samen even met de kok overleggen wat je kindje ‘s avonds wil eten. Denk aan spaghetti, rijst met groenten en kip of zelfs zelfgemaakt babyvoeding kunnen ze regelen. Geef aan wat je kleintje lekker vindt en zij gaan er voor zorgen. Hoe bedoel je fijn?

SPA

Als je de spa inloopt ben je al zen! Je weet niet wat je ziet. Niet voor niets heeft de spa van Shanti Maurice prijzen gewonnen zoals 'Best Luxury Resort Spa in the Indian Ocean'. Het is gewoon prachtig. Als je hier bent zou ik aanraden om je kleintje een uurtje achter te laten in de Kidsclub. Dan kunnen jullie je in de watten laten leggen in deze spa. Wat een ervaring!

Service

Ik maak even een apart kopje service, want dat verdienen ze écht. Alle mensen die hier werken zijn zo enorm behulpzaam en vriendelijk! Als je op het strand zit, brengen ze even een verfrissend doekje en hebben ze flessen water staan. Als je maar iets vraagt, komen ze meteen bij je. Daarnaast voelt het resort gewoon heel kleinschalig aan. Iedereen herkent je en het is intiem. Het voelde gewoon alsof we het resort voor onszelf hadden. Echt top!

Het was echt een onvergetelijke ervaring. Dit paradijs is mijn happy place geworden. Thank you for having us Nira Shanti Maurice!

Sarah Glasbergen

Door

10 november 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.