Waarom deze vitamines goed zijn als je zwanger wilt worden

Er zijn verschillende vitamines goed voor je wanneer je zwanger wilt worden. Niet alles kun je zomaar slikken daarom zochten wij even voor je uit welke vitamines er goed zijn.

Welke vitamines zijn goed als je zwanger wilt worden? En wat doen deze vitamines eigenlijk? Waar zijn ze goed voor?

Vitamine A

Vitamine A is nodig voor de groei van de embryo en alle organen. Denk aan het hart, longen, nieren, ogen, botten, ademhaling en het  zenuwstelsel.

Vitamine B complex

Vitamine B heeft verschillende varianten. De verschillende varianten tref je hieronder:

B4 (choline)

B4 helpt de ontwikkeling van het zenuwstelsel van het kindje.

B11 (folaat, in supplementvorm foliumzuur genoemd)

Foliumzuur gaat onder andere een open ruggetje tegen. Ook zorgt deze vitamnie voor een gezond geboortegewicht en gezond hart. Let op: folaat en foliumzuur is niet hetzelfde!

B12

B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen, een goede werking van het zenuwstelsel en vermindert de kans op miskraam.

Naast vitaminesupplementen kun je natuurlijk ook fruit en noten eten.

Vitamine C

Vitamine C zorgt ervoor dat ijzer en foliumzuur uit voedingsmiddelen beter in je lijf wordt opgenomen.

Vitamine D

Vitamine D is goed om te slikken als je zwanger wilt worden, want dit helpt bij de aanmaak van geslachtshormonen (oestrogeen en progesteron). Ook zorgt deze vitamine voor een goede hormoonbalans. Dit is nodig voor de botaanmaak en groei van het skelet.

Vitamine E: “De vruchtbaarheids X factor”

Vitamine E is ontzettend goed voor de vruchtbaarheid. Een studie met ratten wees uit dat een tekort aan vitamine E voor onvruchtbare ratten zorgde.

 

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er is al 1 reactie geplaatst

11 maanden geleden

Hoi, ik slik selenium met zink complex, daar zit ook vitamine A in.. maar er staat dit product niet gebruiken als u zwanger bent of wilt worden... vit A is 94% vd dagelijkse hoeveelheid.. jullie noemen vitamine A wel hierboven?

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie