Help! We zijn het niet eens over de babynaam

Help! We zijn het niet eens over de babynaam

Oh jee, je komt er ineens niet uit met de babynaam! Wat kan je doen? We hebben een paar tips die je misschien kunnen helpen.

Ik zag het helemaal voor me: onze tweede baby zou Viv gaan heten. Een mooie naam die niet zo vaak voorkomt, ik was om. Enthousiast vertelde ik mijn vriend over dé naam. En die boorde hem helemaal de grond in. Ons kind zou écht geen Viv gaan heten, no way. Hij vetode de naam weg. En nu? 

Zeker als je nog niet zoveel weken zwanger bent, kun je het natuurlijk makkelijk nog even voor je uitschuiven, in de hoop dat je nog een andere briljante vondst doet. Ruzie krijgen over de naam wil je het liefste niet! Hoe voorkom je dat je ruzie krijgt over de babynaam?

Babynaam wordt compromis

Dit is, laten we eerlijk zijn, geen ideale situatie. Je kiest dan op dit moment geen van de namen die bovenaan jullie lijstjes staan, maar een 'mindere' naam die jullie alle twee wel oké vinden. Dit kan een oplossing zijn als je die vroeg in de zwangerschap al gebruikt. Doordat je snel een naam hebt gekozen ga je je kind ook zo noemen en aanspreken. Zo wen je op die manier vanzelf aan de naam en wil je misschien wel helemaal geen andere naam meer.

Compleet nieuwe naam bedenken

Gooi al die namenwebsites en boeken aan de kant en zet een lekkere kop koffie of thee. Ga samen op de bank zitten en denk gewoon even rustig na. Probeer dan op een naam te komen die jullie nog niet (of tenminste niet bewust) voorbij hebben zien komen op de websites of in de boeken. Misschien kom je zo wel op een naam die je anders nooit had bedacht. Lees hier handige tips voor het bedenken van een mooie babynaam!

Maak allebei een lijstje met babynamen

Maak een lijstje met 5 namen die je sowieso top vindt. Je lief doet dat ook. Natuurlijk ken je elkaars smaak een beetje, maar probeer je daar juist niks van aan te trekken. Wie weet vindt je man die ene naam die je amper durft te opperen onverwacht tóch leuk. Kies allebei je favoriet of kijk of je op basis daarvan nog een andere mooie naam weet te bedenken! 

Combinatie van babynamen

Deze methode kan ook hele interessante resultaten opleveren. Neem de favoriete naam die je partner heeft bedacht en jouw definitieve nummer 1. Probeer ze nu met elkaar te combineren. Hussel de namen door elkaar, plak de helft ervoor en de helft erachter, gebruik twee halve namen om er één nieuwe van te maken, haal wat letters weg.. Julia kan bijvoorbeeld Jula worden, van Olivia maak je uiteindelijk Liva. Misschien komt er wel een prachtige naam uit waarvan jullie direct denken: dit is het!

Twee namen kiezen

Dit kan ook een mooie oplossing zijn als je er samen echt niet uitkomt. Gebruik gewoon twee namen! Als de twee namen een mooie combinatie vormen waarom niet? En als je bang bent dat er een meningsverschil ontstaat over wat de roepnaam dan moet worden: in veel gevallen klinkt één volgorde toch vaak het beste.

Wachten tot je het geslacht weet

Dit maakt het bedenken van een babynaam een stuk concreter. Als je geen idee hebt of het een jongetje of meisje is, heb je toch altijd een slag om de arm: misschien hoeven we de naam wel helemaal niet te gebruiken. Nu kun je veel gerichter zoeken!

Wachten tot baby er is met kiezen naam

Als je het echt, echt niet weet en er niet uit komt, waarom zou je dan het lijstje met je top 5 niet bewaren voor als de baby er is? In sommige gevallen zie je gewoon direct dat die naam bij het kind past, dat voel je dan gewoon.

hoe is mijn namencrisis afgelopen?

In mijn geval is het na een paar weken goedgekomen: ik riep een naam waarbij mijn vriend gelijk 'jaaa!' riep. Nu nog kijken of ik hem kan overhalen Viv als tweede naam te geven ;) 

Enne, als je echt dringend inspiratie nodig hebt... we hebben heel veel leuke babynamen inspiratie voor jou! 

Redactie MiniMe.nl

Door

23 maart 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.