Borstvoedingselfies is een trend!

Borstvoedingselfies is een trend!

Het is een opkomende trend op social media: een selfie maken als je borstvoeding aan het geven bent. Sommige zeggen belachelijk andere vinden de borstvoedingselfie geweldig!

Facebook, Twitter maar vooral op Instagram is het hot. Aanstaande moeders zijn blij met de selfies, omdat ze zo meer zelfvertrouwen krijgen om borstvoeding te geven. 

De hashtag #normalisebreastfeeding (in Nederland #borstvoeding en #melfie) wil ervoor zorgen dat vrouwen zich comfortabel voelen als ze borstvoeding geven in een publieke ruimte. En terwijl er op internet weer een discussie losbarst over het wel of niet openbaar borstvoeding geven, kijken veel aanstaande moeders graag naar de selfies. Naast het idee dat borstvoeding dus wel 'normaal' is, zijn de foto's ook een vorm van comfort voor de moeders.

Veel aanstaande moeders hebben namelijk nog nooit een vrouw borstvoeding zien geven tot ze zelf hun baby tegen de borst leggen! Kijken hoe anderen dat doen kan bezorgdheid wegnemen. De foto's geven daarnaast een realistisch beeld van borstvoeding. Dit kan namelijk per baby ontzettend verschillen. Ze kijken weg, zijn afgeleid of steken hun tenen in de lucht. Dit voorkomt dat moeders denken dat er iets 'anders'  is aan hun kind.

Wat vind jij van de borstvoedingselfie trend? 

Daisy van Schaijik

Door

22 oktober 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.