Politie tegen schaamnamen?

Politie tegen schaamnamen?

Een originele naam voor je baby kiezen kan soms hele rare uitkomsten hebben. Daarom de vraag: zou er een naampolitie moeten komen?

Originaliteit is toch the way to go? Ik vind het ook altijd leuk om originele (baby) namen te horen. En ja er zijn heel veel creatieve ouders die met unieke namen komen. Alleen gaat het soms te ver. We zijn er toch allemaal mee eens dat een kind er niet blij van wordt om op te groeien met een naam als Hashtag

Tsjakalotte

In Nederland mag je sinds 1970 vrijwel zelf kiezen wat voor naam je jouw kind geeft. Toch kan een naam worden geweigerd. Bij Emile Ratelband was dit in 2011 het geval. Hij wilde zijn dochter Tsjakkalotte noemen. Toch maar goed dat er een scherpe ambtenaar zat!

Schaamnaam van het jaar

Namen als James of Harry zijn onwijs leuk.. Alleen het wordt minder leuk als je achternaam Bond of Potter is. We kennen de wel bekende schaamnamen wel. Op 3fm wordt de schaamnaam van het jaar gekozen. In deze periode luisteren we hier op de redactie altijd naar de radio en om eerlijk te zijn, we hebben tranen in onze ogen (van het lachen).

Gevoel voor humor

Het punt is dat we niet precies weten wat de reden is dat de ouders voor zo'n naam kiezen. We kunnen ons zo voorstellen dat sommige ouders hebben gewoon veel hebben met een film of ster. Anderen willen een naam die gewoon shockeert en sommige ouders zien het als een gevoel voor humor.

Naam van het jaar

Het lijkt wel of mensen steeds creatiever worden. De ultieme hippe namen van dit jaar zijn Quinoa, Maan en Prins. Oké, het is misschien ook weer niet leuk als iedereen een algemeen geaccepteerde naam heeft. Creativiteit maakt het juist leuk. Alleen gaan sommige ouders echt te ver.

Ben jij voor of tegen een naampolitie?

Redactie MiniMe.nl

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.