Review Woezel en Pip lijn Zwitsal

Review Woezel en Pip lijn Zwitsal

Zwitsal introduceert de nieuwe woezel en pip lijn met verzorgingsproducten voor peuters en kleuters. Ons testpanel probeerde de producten uit!

Iedereen die ook maar ooit iets met kinderen te maken heeft gehad of zelf kind is geweest (iedereen dus) kent het merk Zwitsal. De vrolijk oranje-gele baby staat/stond bij het grootste deel van de ouders in de kast. Nu zijn niet alleen de klassiekers in een fris jasje gestoken, maar hebben ze ook een verzorgingslijn voor peuters en kleuters ontwikkelt. Hmm, die willen wij wel eens uitproberen!

De verzorgingslijn van Woezel en Pip bestaat onder andere uit: De Wasgel, Anti-klit shampoo, Schuimbad, Creme Zeep vloeibaar, vochtige Doekjes en Creme Zeep in blokjes. En wij hebben ze allemaal aan een kritische test onderworpen!

Wat beloofd de verzorgingslijn?

  • mild en zachte verzorging
  • vrij van parabenen
  • hypoallergeen
  • dermatologisch getest

Woezel en Pip Creme Zeep

Deze zeep werd direct bij ons naast de wasbak gezet. Met dat koude weer van de laatste paar dagen waren onze handen wel toe aan een verzorgende creme zeep. Tsja, 'ons'. Het mag dan wel voor peuters bedoeld zijn, maar ik wilde zelf ook maar wat graag de Zwitsal proberen! Fijn -en verrassend- eerste punt: de zeep is olieachtig. Als je de zeep dus een beetje goed uitsmeert voor je je handen weer onder de kraan houdt trekt het in je huid. Dit voorkomt dat je uitgedroogde handen hebt na het afdrogen. Fijn tweede punt: de zeep verspreid een heerlijk geurtje (typisch Zwitsal of niet?). Iedereen die in de buurt stond vroeg direct of ik een nieuwe zeep had gebruikt. Eh.. ja? Aanrader! Voor €2.99 heb je 300ml (normale handzeep-formaat). Liever de traditionele blokken zeep? Je hebt 2x90gr voor €2.49.

Woezel en Pip Wasgel

De wasgel is, evenals de creme zeep, doorzichtig, dik en een beetje olieachtig van structuur. Uitsmeren gaat heel makkelijk en het schuimt niet, en je voelt direct dat de gel ook een beetje in je huid trekt. Na het afdrogen voelde onze huid heerlijk zacht aan en zelfs de droge plekken waren zachter. De zeep lijkt het dus ook op verzorgend gebied goed te doen. Tweede pluspunt: de geur is niet zo sterk, dus mensen roepen niet direct of je je gewassen hebt met Zwitsal (wat dus wel gebeurde bij de handzeep). Voor €2.99 heb je 200ml.

Woezel en Pip Anti-Klit Shampoo

De shampoo is ook dik en doorzichtig en je moet flink knijpen voor je iets uit de fles hebt. Misschien minder geschikt voor kids om zelf te gebruiken dus, je hebt behoorlijk wat kracht nodig. De shampoo werkt echter prima en bij het borstelen haal je klitten er zo uit. Een minpuntje vond ik wel dat onze haren gingen pluizen. Nu hebben wij heel veel en fijn haar, dus misschien dat het daar aan ligt, maar als je mooi glad haar wil heb je nog wel een cremespoeling nodig. Prima shampoo die niet vettig of sterk ruikend is en klitten er makkelijk uit laat borstelen. Je haar wordt er wel pluizig van. Voor €2.89 heb je 200ml.

Woezel en Pip Schuimbad

Ook de schuimbad-gel is doorzichtig en een beetje dik van structuur. Het smeren gaat echter heel makkelijk en we krijgen lekker veel bubbels! Daar wordt natuurlijk gretig gebruik van gemaakt door de kids, die meteen de hele badkamer maar een schoonmaakbeurt geven. Ach ja... Na het bad was de huid ook weer heel zacht en ook hier vond ik de geur meevallen (gewoon niet teveel gebruiken). Voor €2.99 heb je een fles van 200ml.

Woezel en Pip vochtige doekjes

Het laatste product in de lijn die we testten waren de vochtige doekjes. We hebben deze doekjes gebruikt na het verschonen en ze waren prima in gebruik. Niet te dun, niet te sterk ruikend en ook niet zo vochtig dat je natte handen had na het vegen. Lekkere vochtige doekjes dus. Voor €2.99 heb je een pakje met 63 vellen.

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.