Door dik en dun

Door dik en dun

Neem een kijkje in het leven van Xanne. Deze week in haar column wat als je begint met aankomen tijdens je zwangerschap.

Ik bekijk mijzelf in de spiegel en het valt mij direct op dat er een bepaald lichaamsdeel enthousiast naar me zit te loeren. Nee, nee, het is niet een verrassende cup D maar een kleine love handle die stiekem boven mijn jeans pronkt.

‘Schat vind je dat ik ben aangekomen, ik bedoel je hoort aan te komen… maar erg?’ vraag ik. ‘Nee…. totaal niet! Je ziet er fantastisch uit!’ zegt mijn man. ‘Nee maar serieus ook niet een beetje, zo hier en daar?’ ‘Nou…. misschien, een heel klein beetje bij je heupen maar verder niet hoor!’

Blame it on the cravings!

Zoals elke mommy-to-be natuurlijk weet, is een flink aantal kilo’s aankomen helemaal niet heel raar. Als je eens kijkt wat die ‘cravings’ bijvoorbeeld met je doen?! Wij vrouwen kunnen het toch niet helpen dat die hormonen om de hoek komen kijken tijdens je zwangerschap? En neem jij wortels als cravings...? Tja dan ben je een vrouw om jaloers op te zijn! Je hoeft natuurlijk niet voor twee te eten, tenminste dat adviseren de experts je. Nee, gezond eten, dat is waar het om draait! Maar hé, een paar kilootjes erbij is heel normaal!

Moeilijk accepteren

Toch accepteer je het soms maar moeilijk als vrouw zijnde. Vooral tijdens die onzekere momenten in je zwangerschap: het moment dat je broeken ineens niet meer passen, het moment dat je jezelf trakteert op een midnight snack en je daar later schuldig over voelt... Maar ook het moment dat je het allemaal even niet meer ziet zitten en gewoon heel hard gaat zitten kniezen en last but not least; het moment dat je vriend zegt dat je er fantastisch uitziet maar je jezelf gewoon een dik varkentje vindt ☺.

Kletsen is ook een sport

Dus…. om mezelf wat fitter te voelen en toch het idee te hebben voorbereid de bevalling in te gaan, ben ik maar begonnen aan een zwangerschap fitness cursus. Je krijgt in 8 lessen een combinatie van theorie & fitness. Zaterdagmorgen, op naar de fitnesszaal! Daar ontmoette ik een groep mooie, zwangere vrouwen, de één 26 weken en de ander al 30 weken. Alle soorten en maten vrouwen met één en hetzelfde doel: fit de zwangerschap door! Van fitness kwam overigens weinig terecht, want wat was het leuk om te horen hoe iedereen de zwangerschap ervaart. Tips, tricks & vooral herkenbare momenten werden gedeeld met elkaar, de 1,5 uur vloog om. Uitgeput thuis, van het kletsen, niet van de crosstrainer, praatte ik mijn man de oren van het hoofd over mijn ervaring in de sportschool.

‘Leuk hoor en jullie hebben dus ook al wat theorie gekregen?’ zei mijn man. ‘Jazeker, we hebben ook al te horen gekregen wanneer de partnerles* is, dus bereid je maar vast voor!’ zei ik vol enthousiasme. ‘Partnerles? Oh wat goed, wij mannen worden dus ook voorbereid op de bevalling?’ ‘Dat zeker en er worden ook tips gegeven hoe jullie mannen de extra pondjes eraf kunnen krijgen’ ‘Pondjes?! Hoezo..? Waar?!’ ……..??!

Ik hoef jullie verder niks uit te leggen ;)!

See u soon ladies!!

*Partnerles: de fitnessles voor zwangere vrouwen waarbij de man verplicht mee moet, vaak met lichte tegenzin.

Xanne Zantman

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.