Review: badlotion van Dokter Leenarts

Review: badlotion van Dokter Leenarts

Een zeepvrije badlotion van Dokter Leenarts voor de baby geschikt voor de droge en gevoelige huid. Wij testten het product voor je uit.

De zoektocht naar een geschikte douche- of badlotion is vaak al moeilijk als je alleen voor jezelf kijkt. Met een kleine erbij wordt het alleen maar lastiger. Je wilt natuurlijk geen producten gebruiken die een baby- of kinderhuid kunnen beschadigen. Dr. Leenarts ontwikkelde een badlotion die zeepvrij is en geschikt is voor een droge en gevoelige huid. Wij testten het product voor je uit. 

Uiterlijk

Het keurmerk van het Huidfonds is duidelijk zichtbaar en geeft wel vertrouwen dat je een huid-vriendelijk product in je handen hebt. We hebben ook even gelet op de dop, omdat we nogal eens klungelen met doppen van bad-en douchegel als ze nat zijn. Deze fles ging zowel met droge als natte handen makkelijk met één hand open.

Wat beloofd de lotion?

  • verzorgt de droge en gevoelige huid bij kinderen en volwassenen
  • 100% zeep- en parfumvrij
  • 66% olie
  • Geen geurstoffen en conserveermiddelen of wolalcoholen

Ingrediënten

  • glycine soja oil, olea europeae fruit oil, isopropyl palmitate, trilaureth-4 phosphate, aqua

Geur

Doordat de lotion parfumvrij is ruik je echt niets, dus ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor luchtjes. Ook prima geschikt voor mensen met allergieën.

Gebruik douche

Hoewel de naam badlotion een duidelijk hint is dat het eigenlijk voor in bad is, besloten we het toch onder de douche uit te proberen (wordt op de website ook aangegeven). Tsja, vaak nemen we gewoon niet de tijd voor een bad en we kunnen ons voorstellen dat veel drukke mama's hetzelfde probleem hebben (zie ook: de 10-minuten douche).

Op de website staat dat een scheutje genoeg is voor een heel bad, dus dezelfde hoeveelheid gebruiken we voor onder de douche. De lotion is heel dun, dus als je te hard knijpt heb je al snel teveel. Door de combinatie van water en olie glipt het ook snel tussen je vingers vandaan, dus snel uitsmeren is wel aan te raden. Na het douchen voelt de huid iets vetter aan, maar dat is zo ingetrokken. Je voelt direct verschil op droge plekken, bijvoorbeeld bij je ellebogen. Je houdt er een vrij zachte huid aan over en dat blijft de rest van de dag zo.

Gebruik bad

Dan het bad (waarvoor het dus eigenlijk bedoeld is). Eigenlijk wel fijn om niet in een schuimbad te zitten, en de lotion door het water voelt prettig aan. Na het bad is je haar wel vettig, dus het is aan te raden of de haren op te steken of niet onder water te houden. Anders even uitspoelen. Je huid voelt echt merkbaar zachter aan, dus een bad lijkt voor deze lotion toch effectiever. De lotion heeft dan meer kans om in te trekken dus het effect is veel beter. Nu krijg je echt het gevoel dat je huid meer vocht vasthoudt en de droge plekken zijn na  1 keer gebruiken al bijna verdwenen.

Eindoordeel

Goede lotion, vooral als je een gevoelige of droge huid hebt. De lotion trekt snel in en na gebruik heb je een frisse en zachte huid. Parfumvrij, dus ook geschikt voor mensen met allergieën. Aan de prijzige kant, maar je hebt niet veel nodig. Zeker na een paar keer gebruiken merk je dat droge plekken minder worden en verdwijnen.

Je vindt de producten van Dr. Leenarts o.a. bij bol.com >>

Daisy van Schaijik

Door

26 juni 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.