Minder snoepen - zo lukt mij dat

Minder snoepen - zo lukt mij dat

Contributor Karlien is gek op snoep. Chocola, koek, snoepjes... daar wordt ze gewoon erg blij van. Maar healthy is het niet. Met deze tips lukt het om minder te snoepen!

Confession: ik ben gek op snoep! Een bezoek aan een snoepwinkel of de snoepkraam op de markt, daar maak je mij heel erg blij mee. Chocola, snoep, koek: het is allemaal goed. Maar omdat het natuurlijk niet zo goed voor je is, probeer ik om het snoepen te minderen. Dit zijn mijn tips die jou misschien ook helpen.

 1. Bouw langzaam af
  Wat bij mij echt niet werkt is om van de een op de andere dag helemaal geen snoep meer te eten. Doe ik dat, dan ben ik alleen nog maar met suikers bezig. Wat wel helpt is zeggen dat het de ene dag niet en de andere dag wel mag. Daarna wordt het om de twee dagen en dan maximaal 2x per week.
 2. Gun jezelf snoepmomenten
  Meestal ben ik vrij snel op het punt dat ik niet de hele tijd meer aan snoep en koek denk. Dan ga ik over op het principe: twee avonden in de week mag ik eten wat ik wil. Daar kan ik ook echt van genieten! 
 3. Eet overdag voldoende
  Je snakt naar suikers als je te weinig hebt gegeten: je lichaam wil dan snelle suikers. Precies, al die snoepjes en koekjes. Zorg ervoor dat je voldoende eet: ontbijt, lunch en avondeten plus de tussendoortjes. En hoe zit het met je eiwitten? Die zorgen ervoor dat je langer een vol gevoel hebt. Ik at onbewust veel te weinig eiwitten en het schijnt zo te zijn dat vooral vrouwen dit te weinig eten.
 4. Bedenk waarom je minder wil snoepen
  Bij mij bouwt het snoepen ongemerkt langzaam op: van keurig twee avonden in de week wat, of wat relaxter met soms een ijsje tussendoor. En dan opeens merk ik dat ik in de ochtend al naar snoep aan het zoeken ben in de keukenkastjes. Tijd voor maatregelen dus! Misschien is jouw doel dat je je wat fitter wilt voelen. Houd dat doel in de gaten!
 5. Sla niet door
  Ik ben een zwart-wit denker. Als ik dan overdag iets ongezonds eet dan denk ik, nu maakt het ook niet meer uit. Nee! Dat ene ijsje maakt echt niet uit. Ga daarna weer door met je gezondere levensstijl. Probeer het ook zo te benaderen: een dagje wat meer snoep maakt niet uit, probeer gewoon de draad weer op te pakken.
 6. Geen frisdrank
  Als kind kreeg ik bijna nooit sap of frisdranken en ik merk dat ik daar nu voordeel bij heb. Ik drink water, thee en soms een cappuccino. Vind je het lastig om te minderen met frisdrank? Bouw dit ook langzaam af, zodat je er minder aan gewend raakt. Wat ik wel lekker vind is Spa met een smaakje. Deze smaken zijn aroma’s en zijn net wat minder “saai” dan water. Varieer met smaken thee en voeg munt of citroen toe aan je water.

Lees ook: zelf fruitwater maken

 

Karlien de Bruijn

Door

28 juli 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.