Goede voornemens: dit zijn die van ons

Goede voornemens: dit zijn die van ons

We beginnen het jaar met paar goede voornemens!

Of je het nu goede voornemens noemt of niet, iedereen heeft toch wel wat dromen voor 2017? Wij delen die van ons natuurlijk met jou. Enne, voel je vrij om over een maand of 4 te vragen hoe het ermee staat.

Sarah's goede voornemens

Doelstellingen

Ik zit altijd vol wilde plannen. Maar in plaats van in het wilde weg nieuwe dingen bedenken en opzetten, ga ik al deze ideeën in 2017 omzetten in doelstellingen. Dit gaat me hopelijk meer houvast bieden en zo krijgen al mijn plannen een beter resultaat.

Vloggen

Súper spannend en een tikkie gênant vind ik het nog, maar wel onwijs leuk leuk om te doen. Mijn eerste echte vlog is nu op YouTube te vinden en there's more to come

Yoga

Ik wil minstens 1 keer per week naar Yoga. Dit is niet echt een nieuw voornemen, maar iets wat ik echt wil volhouden. Ik voel me er namelijk heel fijn bij! Het helpt me om dingen los te laten en meer 'zen' te zijn. Met een verhuizing in aantocht wil ik dit niet laten versloffen.

Nooit meer iets kwijt zijn in mijn tas

Ik ben een béétje een chaoot. Als ik naar huis wil gaan moet ik standaard eerst mijn sleutels zoeken. Soms weet ik zeker dat ik mijn notitieboekje bij me heb, maar kan ik 'm gewoon niet vinden in mijn tas. Dus dat is wel een puntje: ik ga zorgen dat ik nooit meer iets kwijt ben in mijn tas. 

Sanne's goede voornemens

Gezonder eten

Ja ja, heel cliché het 'gezond eten' voornemen, I know, maar het moet allemaal weer een beetje recht getrokken worden. Ik ben zeker niet van plan m'n hele eetroutine over hoop te gooien, maar ik wil gewoon niet meer een hele zak chocolade pepernoten leeg eten op één avond. En dat is nogal eens voor gekomen in de maand december... Gewoon letten op wat ik eet en voor gezonde alternatieven gaan, is voor mij voldoende. 

Minder moeilijk doen over kleine dingen

Ik kan nog wel eens moeilijk doen over kleine dingetjes. Bijvoorbeeld: vriendlief wil niet stofzuigen terwijl ik hem dat onwijs lief vraag. Daar heeft 'ie nu geen zin in, want hij zit zo lekker. Tsja, daar kan ik best pissig om worden, want deze precieze situatie vind minimaal één keer per week plaats. Maar ik heb geen zin om elke keer weer over hetzelfde moeilijk te doen en de wereld vergaat niet als er vandaag niet gestofzuigd wordt. Zonde van mijn energie en tijd. Dus in 2017 blijf ik rustig ademen, tel ik tot 3 en stel ik het wel een dagje uit. No worries. 

Een rokje dragen

We hadden de donderdag voor het kerstweekend een kerstborrel op kantoor. Iedereen heel fancy gekleed in leuke jurkjes en rokjes. Ik had wel een leuk blousje aan, maar op een simpele zwarte broek staat dat toch een stuk minder feestelijk dan op een rokje. Ik vind het bij anderen vaak onwijs tof staan, maar zelf durf ik het toch niet zo goed. Dus mijn voornemen voor 2017, is mij toch weer eens wagen aan een rokje!

Rosanne's goede voornemens

Fit zijn

Ik kocht afgelopen voorjaar nog optimistisch nieuwe hardloopschoenen, maar die heb ik niet vaker dan drie keer aangehad. Ook mijn bootcampteam heeft me al héél lang niet gezien. Hoog tijd voor verandering! Ik wil weer lekker fit zijn en een goede conditie hebben. Niet meer 's avonds op de bank ploffen maar een rondje hardlopen. Mijn belangrijkste voornemen! 

Goed op vakantie gaan

Met mijn vakanties stond het er afgelopen jaar maar treurig voor. Ik teer op een paar dagen Texel, terwijl ik eigenlijk het liefst wel vier keer per jaar mijn koffers wil pakken. Dit jaar zat dat er dankzij een verbouwing en verhuizing even niet in. Volgend jaar wil ik dat zeker goed maken! De plannen om in het voorjaar naar IJsland te gaan en in de zomer naar Italië moet ik maar snel definitief gaan maken. Enne, tips zijn altijd welkom. 

Vaker datenight

Ik kan hier duizend excuses noemen maar lang verhaal kort: ik wil gewoon vaker een datenight met zijn tweeën. Dus mam, Lonne komt wat vaker bij jullie logeren.

Hoe we die voornemens gaan waarmaken? Dat lees je in dit handige artikel over haalbare doelen stellen én nakomen

Rosanne Buitendijk

Door

23 december 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.