Vragen die je krijgt als je voor de derde keer zwanger bent

Vragen die je krijgt als je voor de derde keer zwanger bent

Deze opmerkingen kreeg ik pas toen ik voor de derde keer zwanger was.

Als je zwanger bent lijkt het heel normaal dat je van iedereen opmerkingen krijgt. Van bekenden, maar ook van volslagen vreemden. Sommige opmerkingen zijn leuk (wauw wat ben je mooi zwanger!) en sommige minder leuk (Je bent pas 24 weken? O, wat is je buik al groot zeg!). Maar toen ik zwanger was van mijn derde kindje, krijg ik opeens opmerkingen die ik bij mijn twee eerdere zwangerschappen niet eerder heb gehoord.

 

stomme Opmerkingen die je krijgt als je voor de derde keer zwanger bent

O, krijg je weer een meisje? Je ging zeker voor een jongen?

Uhm…sorry? Ja, natuurlijk een jongen erbij was leuk geweest, maar om nou te zeggen dat dit ons doel was, nou nee. We wilden graag een derde kindje, niet specifiek een zoon. En drie meiden vind ik persoonlijk net zo bijzonder als twee meiden en een jongen.

Nu stop je zeker wel met werken?

Nou nee, dat is niet mijn intentie. Net als met twee kinderen hoop ik dat ik ook met drie kinderen, lekker kan blijven werken. Natuurlijk zal het nog meer plannen worden, maar gelukkig hoef ik dit niet in mijn eentje te doen en heb ik de meest fantastische man naast me met wie ik de opvoeding, huishouding en onze carrièreplanning samen doe.

Lijkt het je niet heel zwaar drie kinderen?

Tja…geen idee, ik heb nog nooit eerder drie kinderen gehad. Toen ik van geen naar één kind ging, vond ik het zwaar. Toen ik van één naar twee kinderen ging vond ik het zwaar, dus ja ik denk dat de overgang van twee naar drie kinderen in het begin ook zeker zwaar zal worden.

Wilde je man het ook?

Ja echt, die vraag heb ik gekregen. Alsof het niet voor te stellen is dat mannen meerdere kinderen willen? En alsof ik, als hij het niet zag zitten, dan toch mijn zin had doorgedrukt. Dat lijkt me geen goede basis voor het krijgen van een kind…

Voor de derde keer zwanger zijn, is zeker niet meer zo bijzonder?

Nou eerlijk gezegd, vind ik het deze derde keer het meest bijzonder van allemaal. Ook al is er door drukte van het gezin, werk, sociaal leven en o ja ook nog een verbouwing weinig tijd om te navelstaren, toch ben ik me heel bewust van het nieuwe leven dat in mijn buik groeit. En hoe kwetsbaar het ook is. Bij elke check en bij elke echo, hou ik dan ook even mijn adem in en ben dan extra blij als alles goed is.

Deze bevalling wordt zeker een eitje?

Laten we het hopen! Ik ga er zeker niet van uit, maar over 16 weken kan ik je er alles over vertellen, mocht je alle details willen weten.

Welke stomme opmerkingen kreeg jij te horen toen baby 3 (of 4 of 5) onderweg was?

Lees ook: een derde kind, hoe pittig is dat?

Kim Zuidgeest-Opmeer

Door

28 juli 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.