5 dingen die ik niet snap van positiekleding!

5 dingen die ik niet snap van positiekleding!

Meteen toen ik de eerste broek aantrok, herinnerde ik het me weer…daarom heb ik een haat-liefde verhouding met positiekleding.

Inmiddels ben ik alweer 18 weken zwanger van mijn derde dochter. En alhoewel dit de derde keer is dat ik zwanger ben, is het toch weer anders dan de eerste twee keer. Zo was ik in tegenstelling tot bij mijn eerste twee zwangerschappen, nu de eerste weken echt heel misselijk. En zwanger zijn met twee ukkies om je heen, kost ook aanmerkelijk meer energie heb ik gemerkt.

Strijd

Maar wat deze keer wel hetzelfde is gebleven, is mijn strijd met positiekleding. Sinds een aantal weken kan ik er niet meer onder uit (ja, bij een derde groeit je buik echt sneller), en heb ik de eerste zwangerschapsbroeken aangeschaft. En meteen toen ik de eerste broek aantrok, herinnerde ik het me weer… daarom heb ik een haat- liefde verhouding met positiekleding.

Die doorschijnende band!

Ok, zo’n broek zit met je groeiende buik natuurlijk veel lekkerder dan je normale skinny jeans. Die verstelbare broekband en die buikband die je buik ook nog ondersteunt, maakt een zwangerschapsbroek één van de items waar je niet buiten kan tijdens je zwangerschap. Maar waarom, o zeg me waarom… waarom zijn die buikbanden altijd zwart, blauw of grijs? Dat oogt misschien leuk aan de broek zelf, maar is echt niet praktisch. Wel eens een witte blouse of wit t-shirt bij zo’n broek aangetrokken? Hetzelfde effect als een zwarte bh onder een wit shirtje, maar dan totaal niet sexy. Daar moet toch iets op te verzinnen zijn. Maak de band rood of huidskleurig. Ok… dit laatste is natuurlijk totaal niet aantrekkelijk, maar hé dat is het hele concept van een zwangerschapsbroek al niet, dus maak het dan vooral aan buitenkant leuk om te zien.

Er moet een strik op

Bij zwanger zijn hoort een buik. Van een klein twijfel-buikje (is ze zwanger of heeft ze te veel oliebollen gegeten?) zal hij uitgroeien tot een buik van een behoorlijke bierbuik- formaat. En zal je, waar je ook gaat, deze maanden altijd worden aangesproken op je buik.  Zo kreeg ik vorige week op één en dezelfde dag te horen: “Goh je ziet nog helemaal niet dat je zwanger bent” en “Zo jij hebt al een aardige buik zeg!”.  Je buik zal je op een gegeven moment niet meer kunnen of willen verbergen, en dat hoeft ook niet. Want… je maakt een kind en daar mag je best trots op zijn! Maar waarom denken ontwerpers van positiekleding dat die buik dan nog extra geaccentueerd moet worden met een strik? Het is toch geen paasei? Niet alleen maakt zo’n strik een best wel leuk jurkje opeens enorm truttig, het heeft ook totaal geen toegevoegde waarde om een strik bovenop je buik te hebben. Sterker nog, het zit alleen maar in de weg. Dus ban op de strik!

Als mijn buik kon praten…

Vind ik in mijn normale garderobe een tekst op een shirt of trui best leuk, bij positiekleding vind ik het echt drie keer niets. Want de meeste van deze teksten zijn zo geschreven dat het net lijkt alsof je buik aan het praten is. “Love is inside”, “Bundle of joy” “Happy”…daarbij rekken de teksten over je bolle buik ook nog erg uit, waardoor het soms moeilijk wordt om nou precies te lezen wat er staat. Gevolg: mensen die enorm naar je buik staren. En daar word ik persoonlijk erg ongemakkelijk van…

streepjes

Shirts met streepjes, jurkjes met streepjes, truien met streepjes… ik ben er dol op. En heb dan ook in mijn normale garderobe een aantal exemplaren hangen. En ook in de positiemode zijn streepjes enorm populair. Logisch, een beginnend buikje komt net wat leuker uit door zo’n horizontaal streepje. Maar… de nadruk ligt voor mij op beginnend. In tegenstelling tot modellen die die leuke gestreepte zwangerschapsshirts showen, wordt bij mij namelijk niet alleen mijn buik boller weet ik uit ervaring. Ik krijg ook bredere armen en grotere borsten. Gevolg: als ik verder in de zwangerschap bent, laat zo’n streepje me echt op een zebra met obesitas lijken. Behalve als je natuurlijk het figuur hebt als zo’n fotomodel die de positiemode showt, dan kan het. Al vraag ik me stiekem af…zijn die meiden nou echt zwanger of hebben ze een kussen onder hun shirt?

Voedinsgbeha’s

Ik hou van mooie lingerie. Mooie kantjes of een leuk kleurtje. Helaas… kijk je naar het doorsnee assortiment voedingsbeha’s dan word je daar niet echt vrolijk van. Grijs, zwart, wit, huidskleurig en misschien iets lichtrozigs en dat is het dan wel zo’n beetje. Zo zonde vind ik dat. Want juist in een periode dat je borsten meer dan ooit aan het werk zijn en het verdienen om mooi verpakt te zijn, ben je veroordeeld tot een boel saaiheid.

Hoe kijk jij aan tegen positiemode? En heb je tips waar je leuke mode of lingerie kunt kopen? We horen het graag.

Kim Zuidgeest-Opmeer

Door

21 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er is al 1 reactie geplaatst

Chris

4 jaar geleden

Oooow wat een heerlijk artikel. Zo vreselijk herkenbaar! Ik ben nu 18 weken zwanger van de tweede en zwel op als een ballon. Helaas niet alleen die buik ;-) Mn broeken met band zakken nog af maar een gewone broek gaat echt niet meer. Blousjes gaan niet meer dicht. Ellende. Ik ben dan ook op zoek naar fatsoenlijke positiekleding. Dus als er nog tips zijn... graag!! En tips voor een meegroeiende nu zijn ook zeer welkom. Ben al 2 maten gegroeid.. ellende

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.