Samen op babymoon

Samen op babymoon

Een baby wat? Het woord was voor Sebastiaan nog nieuw, maar een vakantie vlak voor de kleine komt zag hij zeker wel zitten.

“En, gaan jullie nog op babymoon?” vraagt mijn zusje als ik met haar aan de telefoon zit. “Op baby wat?” vraag ik haar verbaasd. “Dat is de laatste vakantie met zijn tweetjes voordat de kleine er is” zegt ze.” “Nou, die term is nieuw voor mij” zeg ik lachend. “Maar daar hebben we eerlijk gezegd nog niet over nagedacht. Ik zal het hier eens voorstellen.”

Baby hoe?

“Schatje, wat zou je er van vinden om deze zomer eens lekker op babymoon te gaan?” vraag ik even later grijnzend aan mijn vrouw. Ik heb namelijk zo’n vermoeden dat ook zij er nog nooit van heeft gehoord. En ja hoor, al even verbaasd als ik even daarvoor zegt mijn vrouw: “baby hoe?” Gelukkig is ze voor een vakantie altijd te porren. Maar waar gaan we heen?

Kwetsbare reiziger aan boord

Want waar we vroeger nog wel eens naar landen gingen waar je de hotelkamer deelde met een paar kakkerlakken, is dat nu met een kwetsbare reiziger aan boord een iets ander verhaal. Dan pak je toch liever een bestemming waar het risico op een dagje toilethangen iets minder groot is.

Lekker ontspannen

Dus zijn we er al snel over uit dat het een bestemming in Europa of Noord-Amerika wordt. Maar na een intensieve road-trip vorig jaar door Canada en de USA lijkt me een weekje relaxen in een Mediterraans land wel lekker. Voor mijzelf maar ook voor mijn zwangere vrouw. Beetje eten, beetje zwemmen. Boekje lezen of een plaatsje bezoeken. Lekker ontspannen.

Madeira

Hoogzomer in Zuid-Europa betekent echter wel dat zodra je ook maar één stap hebt gezet, het vocht uit al je poriën begint te stromen. Dus op zoek naar iets met een mild klimaat. Wel zo lekker als je zwanger bent. Lang leve Google en al snel komen we uit bij Madeira. Daar blijft de temperatuur in de zomer meestal rond een aangename 25 graden hangen. Heerlijk.

Even lunchen?

En zo zitten we een aantal weken later op een zonovergoten terras op Madeira. Lekker zeebriesje erbij. Zalig. Het is lunchtijd en mijn vrouw bekijkt aandachtig de kaart. Al ruim een half uur.

Wat mag je eten? 

Voorheen bestelde ze rustig bij een dubieuze straatverkoper een maaltijd. En of dat nou in een land als India, Marokko of Oeganda was of het veilige Nederland maakte haar niet uit. Nu probeert ze de Portugese menukaart te ontcijferen. Want mag ze het eten of niet? Met behulp van een Portugees - Nederlandse woordenlijst heeft ze eindelijk wat lekkers gevonden. Een espetada. Een spies van rundvlees. “Dat lijkt me wel lekker” zegt mijn vrouw. “Maar dan moet het wel goed doorbakken zijn.” “Maar wat is doorbakken in het Portugees?” We hebben beiden geen idee en de woordenlijst van onze ANWB gids is helaas niet toereikend. Gelukkig lukt het met enig handen- en voetenwerk om duidelijk te maken wat we willen.

It's good for your baby

Vakantie is toch anders als je zwanger bent. Dat merkten we ook als we door een dorpje liepen. Want waar mijn vrouw voorheen op vakantie werd gelokt met happy hours en aanlokkelijke cocktails passen de verkopers razendsnel hun verkooppraatje aan als ze haar zwangere buik zien. Onder het mom: ‘It’s good for your baby’ proberen ze mijn vrouw allerhande waren als vers fruit en groenten aan te bieden. Toegegeven: met het inspelen op de klant zit het op Madeira wel goed. Ook met het behandelen van zwangere vrouwen trouwens. We mochten voor bij de bagagecontrole en we mochten als eersten het vliegtuig in.

Nog even met z'n tweeën...

We hebben een heerlijke vakantie gehad en het was fijn om nog even lekker met zijn tweeën weg te gaan. Straks wordt het allemaal anders. Ook leuk! We kijken er allebei erg naar uit.

Aanrader!

Een goed idee dus van mijn zusje. Een babymoon mag wat mij betreft zeker niet ontbreken in aanloop op de komst van de kleine. Ik kan het alle aanstaande vaders ( en natuurlijk ook de moeders van harte aanraden).

Sebastiaan  Zwarts

Door

21 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.