Een te fanatieke beveiliger

Een te fanatieke beveiliger

Angst en alarmbellen als je hem even niet ziet of hoort? Arthur over zijn beschermmodus, die direct overuren begon te draaien toen de kleine ter wereld kwam.

Met een stralende glimlach en twinkelende ogen staar je door het autoraam, bij elke vrachtwagen die voorbij zoeft kraai je het uit van plezier. We zijn vroeg vertrokken richting strand, en daar ren je dan met je blote voetjes over het mulle zand. Gewapend met je graafmachine, schep en emmer is de wereld voor jou één grote speeltuin. Turend naar de zee en genietend van jou denk ik terug.

KLOPT ALLES? DOET ALLES HET?

Ik weet het nog goed, de dag dat jij geboren werd op een snikhete ochtend in juli; opgerold en gevuld met roze plooien en rimpels lag je daar op mijn borst. Volgens mij werd vrij snel daarna de angst geboren. Angst dat er iets met je kindje is, of wel alles goed gaat; klopt alles? Doet alles het? Ik weet nog dat we in het begin met z'n tweeën hangend boven het wiegje luisterden of hij nog wel ademde, het was zo stil… 

Angst en alarmbellen

Angst en alarmbellen als je hem even niet ziet of hoort, of dat je wakker schrikt op een vroege morgen, slaapdronken zijn slaapkamer binnenstrompelt om tot de ontdekking te komen dat hij de hele nacht heeft doorgeslapen. Angst dat als hem ooit iets zou overkomen (afkloppen), je je werkelijk geen raad zou weten. Ik weet nog dat we tegen elkaar zeiden ‘’als dat gebeurt… tja dan hoeft het voor mij ook niet meer...

De wereld is als een slechte film

Angst komt voort uit liefde, een liefde die onbegrensd lijkt. Bizar dat opeens de hele wereld een hele slechte film is geworden, hoe bescherm je iemand tegen al dat kwaad? Je kan moeilijk de hele dag thuis blijven zitten. Ik kon geen nieuws meer zien of lezen. Ik merkte dat ik enorm in de beschermmodus zat; als een gorilla die dreigend op zijn borst trommelt, een te fanatieke beveiliger of een uitsmijter aan de deur met een enorm slechte dag. 

Kijk toch uit je doppen! Weg met die hond. Niet aankomen. Afblijven hij is van mij!

Verdedigen

Gaat het over? Ja, het wordt beter; je krijgt weer rust in je kop, en je militaire missie zit erop, maar volgens mij gaat nooit helemaal over. Ben benieuwd of ik bij mijn tweede weer zo beschermend ben. Het is ook ergens wel logisch dat je je kostbaarste bezit verdedigt omdat hij het zelf nog niet kan, of zou het echt bij het vaderschap horen? En ja, volgens mij mag je ook wel eens boos zijn en vloeken op al het slechts wat je hoort, ziet en leest.
 
Dromen over een mooiere en betere wereld. Maar vergeet niet; er zijn genoeg mensen die dromen van wat jij al hebt.
Arthur van der Poel

Door

24 augustus 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.