Vroeg naar bed, het nieuwe uitslapen

Vroeg naar bed, het nieuwe uitslapen

Arthur is een trotse vader van Boris en verwacht binnenkort de tweede. Hij schrijft over zijn leven als vader.

Weet je het nog schat? Hoe we zondagochtend zo heerlijk bleven liggen in ons warme bed, en er heel af en toe uit kropen om een beschuitje te smeren of een sinaasappel te persen. Weet je het nog schat? Dat we zomaar een terrasje gingen pakken en dan zo lang bleven hangen dat thuis koken geen goed idee meer leek. Weet je het nog … ?

In het zonnetje aan het zwembad met een cocktail in de hand, af en toe een plons in het water en met zonsondergang dineren bij ons favoriete restaurantje aan de zee. Weet je het nog schat? Spontaan blijven hangen bij goede vrienden en de tijd lekker met zichzelf laten bemoeien.

"Ik leerde over krampjes, reflux en over tepelhoedjes."

Duizend dagen

Duizend dagen duurt het, ik las het ergens, zo lang duurt het voordat alles weer in balans is. Duizend dagen, pfffff … Donder op, dat is echt lang… dacht ik nog. Gewoon een kindje krijgen en er dan lekker met z’n tweeën voor zorgen; eten geven, leren praten, leren lopen, leren fietsen en dan zal het ongeveer tijd zijn om naar school te gaan. 

Krampjes en Reflux

Maar ik leerde over krampjes en reflux (zoek het maar op), over het CeeBee (consultatiebureau) en het KaaDeeVee (kinderdagverblijf), over tepelhoedjes en heel veel slapeloze nachten. Maar ik leerde vooral over liefde, zoals die ik nog nooit had meegemaakt; dat ik zoveel van iemand kan houden. Ik weet nog dat ik bang was om me over te geven, een soort angst voor als ik me laat gaan … dan kan ik niet meer terug, maar je houdt het toch niet tegen.

Ik had het niet willen missen

En nu ben ik bijna duizend dagen verder en ik had geen dag willen missen, het klopt het gaat veel te hard. Ik wil niet dat je straks naar school gaat, ik wil jou altijd bij mij hebben, ik wil dat je altijd zo blijft. Jouw kleine armen om mijn nek, jij die mij kussen geeft en in mijn oor fluistert dat je van me houdt. Dat je verstrengeld met je graafmachine ligt te slapen, me voordat je naar bed gaat zegt dat je zo’n leuke dag hebt gehad en iedere ochtend vroeg wakker wordt met te vertellen dat de zon er is en je gedroomd hebt over spelen.

En nu een tweede jongen  

En nu, een tweede jongen op komst, ik las dat het dan allemaal makkelijker gaat, dat het went en nu ervaren bent. We zullen het meemaken. Kom schat we gaan naar bed, vroeg naar bed, het nieuwe uitslapen!

Kus, Arthur

Arthur van der Poel

Door

16 juli 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.