Koffer-check, paspoort-check, bikini-check, baby-no check

Koffer-check, paspoort-check, bikini-check, baby-no check

Het was eindelijk zover, we hadden een kleine week vakantie geboekt. Xanne over haar vakantie naar het zonnige Barcelona!

Als ik denk aan Barcelona… dan denk ik aan een warme bestemming, waar je omringd wordt door shorts & slippertjes. Waar je gespierde én gebruinde lijven op het strand ziet. Waar je een siësta doet in de middag en daarna pas begint aan je échte dag. Waar je heerlijk ongestoord veel tapa’s kunt eten, zonder je schuldig te voelen en waar je in oude smalle straatjes de leukste winkeltjes vindt en megaveel wilt shoppen. Leuk voor de vrouw, minder leuk voor de man.

Zonnige bruiloft

Mijn vriendinnetje ging trouwen. En wel in het zonnige Barcelona in Spanje, zij woont daar en is inmiddels alweer vele jaren samen met een leuke Spanjaard. Ik mis haar natuurlijk enorm, aangezien we goeie vriendinnen zijn. Maar sinds de komst van Skype/Whatsapp en andere social media blijven we toch dicht bij elkaar en in contact.

Niet om de hoek

Barcelona... tja dat is niet om de hoek, even een koffietje bij de Coffee Company samen doen, dat wordt nu vervangen door een home made latte achter de laptop en Skype op actief!

even lekker weg

Het was eindelijk zover, we hadden een kleine week vakantie geboekt. Een aantal dagen voor het huwelijk en een aantal dagen na het huwelijk. Ik was gevraagd als een van haar getuigen, wat een eer! Voor kleine Puck hadden we oppas geregeld. Want een baby meenemen naar een huwelijk is niet heel handig. Zij zou lekker thuis blijven in haar vertrouwde omgeving. Wat een geluk dat we zulke lieve mensen om ons heen hebben!

Jurkje of rokje, broek of short?

Onze paspoorten lagen al klaar en de koffer was OVERVOL gestopt door mij! Ik had niet eens een baby bij me maarja, wat moet je aan als je van die volle dagprogramma’s hebt?! Jurkje of rokje, broek of short, slippers of sandaaltjes? (is echt een verschil, geloof me)

6 dagen zonder mijn hummeltje

We vertrokken vroeg en dat was mazzel voor mij, want dan kon ik die kleine nog snel even een flesje geven! Ik knuffelde haar alsof we een maand Barcelona hadden geboekt. Voor het eerst sinds haar geboorte 6 dagen zonder mijn hummeltje! Geen enkele moeder kan van tevoren weten hoe een reis zal zijn zonder je wederhelft. Want zo voelt het, alsof er een stukje van jezelf is thuis gebleven.

Even checken

Na de eerste dag belde ik naar huis, met de vraag of alles goed ging.

Ze is alleen maar aan het rollen van links naar rechts, van haar buik naar haar rug en terug.

Mmm.. dat deed ze daarvoor nog niet…!!? Na de vierde dag belde ik weer, ik kon het niet laten. Puck had hele verhalen en was totaal in haar nopjes! Er is ook wel een gezegde; als de kat van huis is dansen de muizen. Dit kleine muisje neemt het ervan zodra mama weg is!

Terug naar huis

Na de 6e dag was ik het helemaal beu; heerlijk lange nachten slapen, die heerlijke tapas met goeie wijn, die heerlijke temperaturen en het zonnetje, de heerlijke stranden en nog meer heerlijk: quality time samen. Nee, ik wilde naar huis.

Haar glimlach... heerlijk, weer thuis!

Toen we thuis kwamen, keek ze ons aan en lachte triomfantelijk. Ik dacht even een kleine gestrekte arm te zien richting mij, maar dat kan ik me ook verbeeld hebben... Ik knuffelde haar en legde haar op het bed om het rollen te stimuleren. Ga je laten zien aan papa en mama wat je afgelopen week hebt geleerd?

Maar voordat ik het kon zeggen, rolde ze al op haar buik, ze glimlachte en brabbelde erop los.

Heerlijk, weer thuis. Wat heb ik haar gemist.

Xanne

Xanne Zantman

Door

25 juni 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.