Vanaf nu is niets meer spannend...?

Vanaf nu is niets meer spannend...?

Soms neem ik me voor ' vanaf nu is niets meer spannend'... Xanne vertelt over al haar 'eerste keren' als mama. En dat is toch best spannend!

Vroeger deed ik dingen gewoon. Ik dacht er niet bij na, een eerste keer een nieuwe opleiding of sollicitatiegesprek. Zenuwachtig, spannend? Nee, leuk juist! Goeie, gezonde spanning!

Typische moederdingen

Maar toen werd ik moeder en werden alle ‘eerste keren’ ineens best spannend. Voor sommige mensen zijn de typische moederdingen juist een eitje, dus waarom vind ik het dan spannend?

luiers verschonen

Toen ik moeder werd kon ik wel eens behoorlijk nerveus worden van alle ‘eerste keren’. De eerste luier verschonen, je hoort het goed ja, luiers verschonen! Je baby in bad doen, de eerste keer crèche, de eerste keer op haar eigen kamertje slapen, de eerste groentehap … ik kan nog wel even door gaan. En het was allemaal SPANNEND! Soms neem ik me voor ‘vanaf nu is niets meer spannend'.. Maar dit is helaas net iets als 'ik ga vanaf nu NIET MEER snoepen' en 'VANAF NU ga ik afvallen'. Tja… ;)

Spartelende beentjes

Ze is alweer 6,5 maand die kleine spruit en ik denk; wat gebeurt er toch met de tijd? Ik kijk terug op haar groei en ontwikkeling van de afgelopen maanden. Het verbaasd me dat voor haar niet alles zo spannend is als voor haar moeder. Ze is juist zo onbevangen, vrolijk en ongerept. Ze is nieuwsgierig, wat gaat er gebeuren, met haar dikke enthousiasme en haar spartelende beentjes.

Kaken op elkaar en...?

Alleen met eten is zij niet zo ongerept en een durfal. Jammer genoeg… Het gaat ongeveer zo: kaken op elkaar, blazen en vaak gooit ze een wang tegen de lepel. Hmm, ben ik straks de enige moeder met een kind die niet wil eten en nog tot haar 4e uit de fles drinkt ; )? Of zal dit ook een fase zijn en word ik op de proef gesteld?

Overwinning

Geduld, regelmaat en oefening baart kunst, zegt men. Daar geloof ik zeker in en dus houd ik het stug vol. Er komt een dag, een mooie dag, een overwinning, dat ze zal genieten van wortels, broccoli en erwtjes. Dat ze haar mond al open doet voordat ik überhaupt met de lepel richting haar lippen kom. Dat ze dezelfde spartelende beentjes heeft als ik met die groentehap komt. Dat ze het uit gilt als het hapje op is.

Spannend!

Maar wanneer die dag komt, dat blijft nog even spannend. De eerste keer dat dit zal gaan lukken, zal een overwinning zijn. Pff, wat spannend..  voor mama dan…!

Liefs,

Xanne Zantman

Door

03 juni 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.