Mama zijn is keuzes maken

Mama zijn is keuzes maken

Ik sta nu anders in het leven, na 'een bepaalde periode in mijn leven' waar ik wél heel veel van geleerd heb. Cindy over keuzes maken.

De juiste keuzes maken, een prima mama zijn maar ook aan jezelf blijven denken, toch!? Op moment ben ik bezig met een parttime 'leuke' baan zoeken & ook vinden...

En dat is best moeilijk hoor. Voorheen toen ik nog geen kindjes had was een leuke baan vinden (lees een fulltime baan van 32 of 40 uur) geen probleem voor me. Maar nu als je besloten hebt om écht parttime te gaan werken omdat je erg graag ook bij je kindjes wil zijn is het best moeilijk.

De juiste balans

Want wat ik heel belangrijk vind is dat er een juiste balans tussen werk en privéleven is. Je bent tenslotte mama, en dat vergeten erg veel mensen/bedrijven helaas. Soms heb ik wel eens gedacht, als je eenmaal mama bent tel je niet meer mee.... Mits je je fulltime kunt geven, of wel 'flexibel' moet zijn. En natuurlijk, daar ben ik het helemaal mee eens, en als het kan en het je lukt moet dat ook zeker het geval zijn. Alleen ook thuis moet het allemaal haalbaar en werkbaar zijn, toch?

Fulltime mama

Ik ben altijd een fulltime mama geweest. Begrijp me niet verkeerd, voordat ik kids had, en ook met de oudste heb ik altijd fulltime gewerkt. Hard werken en carrière maken dat was Cindy, vandaar dat ik ook op een latere leeftijd mama geworden ben. Toen er een 2de kindje bij ons kwam veranderde ik in bepaalde opzichten. Ik moet ook toegeven dat 2 kids pittiger zijn dan 1tje, met 2 kids is plannen bijv. ook een stuk lastiger. 

Perfection

Ik sta nu anders in het leven, na 'een bepaalde periode in mijn leven' waar ik wél heel veel van geleerd heb. In de positieve zin van het woord. Ik zie het als levenslessen waar we van kunnen groeien....

“Ik heb geen antwoorden, maar ik kijk nu anders tegen dingen aan. Ik zoek niet meer naar het 'perfecte leventje'. De meeste mensen zullen door moeten zetten om hun keuzes te maken en te volgen. Focus op de dingen die je al hebt bereikt en wees daar trots op!" 
 
En dit toegeven was voor mezelf een kleine overwinning. Positief blijf ik zeker, dat staat wel bij me. Een leuke baan die ook nog eens goed te combineren is met mama zijn gaat zeker op mijn pad komen, daar ben ik van overtuigd. Positiviteit staat mij wel! In the mean time.....geniet ik van mijn kindjes met volle teugen.

Droom/Passie

Maar toch blijft er ook een droom steeds weer bij me terugkomen, zal ik dan toch mijn hartje volgen? En doen wat ik eigelijk al heel erg lang wil, stiekem ben ik er al een klein beetje mee bezig en wordt misschien wel vervolgd voor jullie.....mijn passie.
 
Stay tuned "</div
Cindy Ciaz

Door

28 mei 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.